beton amprentat bucuresti

Beton amprentat Bucuresti

Betonul amprentat Bucuresti reprezinta o metoda noua pentru imprimarea oricarei suprafete de beton recent turnat, special pentru a oferi un aspect pietros, dar si pentru a bate spre aspectul unei sprafete tip pavaj, caramida, si alte suprafete.

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentat reprezinta un material des utilizat in aproape orice constructie, un material sustenabil ce isi pune puternic amprenta asupra oricarui mediu unde este folosit. In principalele componente regasim nisip, agregate, apa si ciment, unde se adauga si alte componente precum textura si culoarea, special pentru a-i reda aspectul pe care clientul si-l doreste.

Betonul amprentat in Bucuresti are in componenta sa si alte fibre elastice ce au scopul de a proteja eventualele fisuri ce pot aparea, dar si alti aditivi ce au scopul de a-l face cat mai durabil la inghet sau dezghet.  Pentru a se obtine culoarea dorita de catre client se foloseste un colorant special folosit in obtinerea betonului amprentat.

Caracteristici beton amprentat Bucuresti

Acest tip de material vine cu o lista importanta de caracteristici ce urmeaza a fi enumerata in continuarea acestui articol.

  • Durabilitate la suprasolicitare
  • O rezistenta in timp sporita
  • Este un material sigur
  • Pretul sau il face eficient din punct de vedere economic
  • Poate fi folosit in orice constructie
  • Nu are nevoie de o atentie sporita, doar sa fie spalat o anumita perioada
  • Nu va prezenta denivelari sau deformari in timp
  • Nu da voie vegetatiei sa isi faca prezenta
  • Se poate curata foarte usor de eventualele pete aparute
  • Datorita gamei destul de vaste poate avea multiple posibilitati de design, culori sau modele
  • Are o perioada relativ scurta pentru executie

Care este pretul pe metru patrat in Bucuresti?

Din punct de vedere al pretului nu sunt prea mult de spus. Cum betonul amprentat reprezinta un beton care este proiectat astfel incat sa aiba o durabilitate cat mai mare, putem spune ca obtinem un raport tip calitate-pret destul de avantajos. Insa, totul depinde si de materialele pe care producatorul alege sa le foloseste in obtinerea betonului amprentat.

De obicei pretul mediu pe metru patrat variaza in jurul sumei de 100-150 de lei, aici fiind incluse atat manopera, cat si materialele, insa un pret per proiect poate fi facut doar dupa ce sunt cunoscute toate detaliile proiectului.

Etape executie

Ca in cazul oricarui material de constructii, pentru a putea obtine un material finit de calitate este foarte important sa se tina cont de niste etape de executie, iar manopera, elementele folosite, atat materialele cat si consumabilele, dar si utilajele folosite, vor face ca la final sa ai un produs finit de cea mai inalta calitate.

Insa, sa prezentam principalele etape de executie in obtinerea betonului amprentat in Bucuresti.

  • Studierea si punerea la punct a terenului – Este foarte important ca suprafata sa fie atent studiata si verificata pentru a se estima cu o precizie relativ exacta de cate materiale ar fi nevoie. Al doilea pas tine de pregatirea suprafetei. Mai exact, va trebui ca suprafata sa fie atent curatata, iar daca este nevoie sa se treaca si la nivelarea acesteia pentru a ajunge la un suport de lucru cat mai usor, si a turna betonul amprentat continuu, fara intreruperi.
  • Montarea cofrajului  – O alta etapa important in realizarea betonului amprentat tine de montarea si realizarea cofrajului, deoarece acesta are scopul de a asigura atat stabilitatea cat si etanseitatea proiectului. De altfel, pentru cofraj, foarte importante sunt forma, dimensiunea, cat si inaltimea acestuia, iar acestea pot fi realizate exact dupa cum doreste constructorul, insa si pentru a respecta designul, accesibilitatea si doleantele clientului.
  • Montarea armaturii – Montarea armaturii si dar si aplicarea foliei PVC (optional) se recomanda special pentru a se pastra o etanseitate intre nivelul solului si stratul de beton proaspat turnat, iar armatura se va dimensiona corect, la nivel cu precedenta utilizare.
  • Turnarea mecanizata – Reprezinta o alta etapa extrem de importanta, fiind cat mai bine ca turnarea sa se faca de-a lungul unei singure etape, in stil mecanizat, urmand ca nivelarea sa se faca manual si progresiv in acelasi timp
  • Adaugarea celorlalte materiale specifice – In functie de doleantele clientului pe suprafata se poate presara colorantul dorit de acesta dar si o pulbere ce are scopul principal de nu permite lipirea matritelor.
  • Matritarea suprafetei – Incepand de la margine, spre sensul in care betonul amprentat a fost turnat, se aplica rand pe rand matritele cu modelul pe care clientul l-a preferat
  • Timp pentru uscare – Iata-ne ajunsi si la etapele de final ale proiectului ce presupune turnarea si executia betonului amprentat. Din acest punct de vedere, timpul de asteptare pentru uscarea suprafetei trebuie sa fie de cel putin 12 ore, insa constructorul o sa va poata spuna clar timpul de asteptare, in functie si de reteta de beton ce a fost folosita, dar si de temperatura din mediu.
  • Curatarea – O perioada de timp pe care o sa vi-o transmita producatorul, intreaga suprafata va trebui sa fie curatata si spalata cu ajutorul unui jet de apa cu o presiune ridicata.
  • Sigilarea – Ultima etapa tine de sigiliarea suprafetei, iar lacul pe baza de apa sau chiar si rasina trebuie sa fie aplicat pe intreaga suprafata, respectandu-se ulterior timpul pentru uscarea totala.

Gama de culori si principalele modele

Deseori, betonul amprentat se foloseste drept alternativa la alte materiale precum pavaje, beton simplu, gresie, sau alte materiale. Tocmai de aceea, vom trece in revista principalele modele pentru acest material dar si gmaa de culori disponibila.

Ca si principale modele regasim piatra iregulara, lemnul, sileria, piatra de rau, piatra engleza, piatra californiana, piatra continua, pavaj belgian, pavea invechita si evantai.

Din punct de vedere al gamei de culori, betonul amprentat a cunoscut o continua evolutie din punct de vedere al culorilor, astfel ca in prezent se poate obtine aproape orice culoare pentru betonul amprentat, insa cele mai comune sunt rosu, galben, portocaliu, crem, maron, gri si non-culoarea negru.

Culori

culori

De ce sa alegem betonul amprentat in Bucuresti?

Betonul amprentat vine in intampinarea atat a constructorului cat si a clientului cu suficiente avantaje, insa aici le vom trece doar pe cele mai importante.

Un prim avantaj al betonului amprentat tine de design. Mai exact, acesta are un aspect placut, fiind astfel pe placul oricarei persoane, mai ales ca ai la dispozitie o gama larga de culori si o paleta larga de modele din care sa poti alege exact ceea ce iti place cel mai mult, astfel ca betonul amprentat poate deveni cea mai buna solutie chiar si pentru clientii cu pretentii mai ridicate.

De altfel, un alte avantaj tine de rezistenta acestui material. Mai exact, acesta este un material foarte rezistent, iar cu ajutorul acestui material vei putea crea chiar si aspectul de pavaj cu posibilitatea de a imita materiale fine precum faianta sau lemnul, insa cu o rezistenta mai mare decat cele doua mentionate.

Totodata, betonul amprentat Bucuresti este un material destul de economic, iar daca iti doresti sa dai proiectului tau un aspect premium, un aspect de roca, marmura, granit sau chiar lemn, o poti face cu ajutorul acestui beton decorativ, deoarece, cu siguranta reprezinta cea mai buna solutie.