pardoseli industriale

Pardoseli industriale. Ce sunt? Avantaje. Executie.

Cand ne referim la pardoseli industriale, de la bun inceput atentia este canalizata spre scopul utilizarii. Industria foloseste de regula utilaje, masini si materiale care trec cu mult dincolo de greutatea obisnuita pe care o pardosea clasica o poate suporta.

Din acest motiv acoperirea suprafetelor de lucru din halele industriale trebuie realizata cu un produs extrem de solid si cu potential foarte bun in a suporta fara deteriorari un trafic de mare intensitate si tonaj, abraziune, sau caderi de corpuri dure ori ascutite.

Definitie

In plus o pardoseala industriala trebuie sa fie usor de intretinut pe termen lung, oferind astfel un spatiu de lucru sigur, curat si simultan estetic.

De partea estetica, foarte usor de obtinut, vor beneficiaza in special locatiile care sunt dincolo de sfera industriala, insa care primesc si suporta un trafic foarte ridicat din partea publicului – comert, spitale, sali de sport, muzee, servicii, etc.

Tipuri de pardoseli industriale

In functie de specificatiile din proiect sunt disponibile mai multe tipuri de pardoseli industriale. Ele se diferentiaza atat din punct de vedere al tehnologiei prin care sunt puse in opera, dar si legat de destinatia practica pe care o vor avea.

Cea mai des utilizata tehnologie este cea prin care se obtin podele industriale epoxidice care se realizeaza prin mixarea unei rasini epoxidice cu componenta de intarire.

O alta tehnologie este ceea prin care suprafata betonului turnat este amestecata cu praf de cuart si prin procedura de elicopterizare se obtin soluri industriale elicopterizate. Ambele variante pot ingloba o paleta larga de culori si devin astfel adecvate cu domeniul utilizarii.

Pardoseli epoxidice

Pardoseala industriala epoxidica este produsul care se obtine prin amestecarea betonului cu o rasina epoxidica in scopul obtinerii unei suprafete dure si impenetrante fata de agentii corozivi.

pardoseli epoxidice

Reactia chimica care se produce intre cele doua componente are ca rezultat o pelicula care se formeaza gratie acestei conversii intre rasina si componenta intaritoare. Rasina epoxidica este un produs lichid, nu contine solventi si are o vascozitate redusa.

Caracteristici

Gama de pardoseli industriale ce rezulta pe baza de rasini epoxidice ofera beneficii consistente care raman intacte pe termen lung:

 • Nivel de duritate foarte ridicat.
 • Nivel de rezistenta excelent la actiuni corizive si la frecare.
 • Nivel foarte bun la scurgeri sau baltiri de produse petroliere.
 • Nilve de aderenta perfect.
 • Nivel estetic deosebit gratie nuantelor de culoare disponibile.

Utilizari

Dispersia locatiilor in care se pot utiliza pardoseli industriale epoxidice trece dincolo de spatii inchise sau deschise dedicate activitatilor din industrie. Acest tip de pardoseli vor avea cel putin acelasi potential de utilizare, inclusiv in locatii care nu tin neaparat de industrie.

Cateva din cele mai comune aplicatii in care regasim pardoseli de tip epoxidic sunt prezentate aici:

 • Industrial – hale de productie, depozite, industria alimentara, laboratoare, aeroporturi, porturi maritime, etc.
 • Comercial si servicii – supermarket, spitale, restaurante, bucatarii, hoteluri, cantine, sali publice, muzee, parcari, etc.

Pardoseli elicopterizate

Pardoseala industriala elicopterizata (betonul elicopterizat) este un produs care se pune in opera prin turnarea mecanizata si continua a betonului intr-un spatiu delimitat de un cofraj armat. Armarea se poate realiza fie cu plasa din otel sudata, fie cu polipropilena.

Dupa finalizarea primului pas, inainte ca suprafata sa se intareasca definitiv, se realizeaza o acoperire completa cu cristale de cuart si colorant intaritor.

In ultima etapa de lucru procedura de elicopterizare cu dispozitive mecanizate dedicate va aduce suprafata la un nivel perfect de omogenizare, creand astfel o pelicula ultrarezistenta.

pardoseli elicopterizate

Caracteristici

Aceasta varianta de pardoseli industriale sustine calitatea activitatilor in domeniu si ofera in nivel foarte bun de siguranta pentru majoritatea proceselor de productie. Setul de caracterisctici ce ies in evidenta si care se mentin pe toate durata utilizarii, sunt prezentate aici:

 • Punere in opera rapida chiar si pe suprafete mari.
 • Rezistenta la agresiuni chimice ale suprafetei.
 • Rezistenta impecabila la impact si frecari.
 • Foarte usor de curatat si intretinut.
 • Suprafata continua, fara imbinari.
 • Finisare estetica adaptabila cu locatia.

Utilizari

Lista cu spatii in care se pot pune in opera pardoseli elicopterizate este ampla si acopera atat domeniul industrial, cat si pe cele comercial si chiar rezidential.

Calitatile acestor pardoseli le recomanda oriunde se dorecte folosirea pardoselii in conditi de igiena usor de intretinut.

Daca la acest lucru adaugam recomandarea utilizarii pentru trafic greu sau foarte ridicat si solicitarea de rezistenta la impact sau abraziune chimica, atunci solutia este perfecta pentru:

 • Zona industriala: spatii de productie pentru majoritatea industriilor, spatii de depozitare si parcare, sali si spatii de tranzit in transporturi, etc.
 • Zona comerciala si pentru servicii: magazine mari, spatii de distractie, sali de expozitie, spitale si policlinici, parcari supraetajate, locatii de cazare, sali de sport, etc.

Avantaje

Grila cu avantaje este foarte convenabila pentru toate sectoarele de activitate ce opereaza fie cu utilaje de mare tonaj,  produse chmice sau corozive, fie pentru locatiile in care traficul comercial este ridicat sau este necesara o pardosea cat mai curata. Cele mai apreciate avantaje sunt:

 • Punere in opera si predare in utilizare in timp scurt.
 • Rezistenta garantata a suprafetei pe termen lung.
 • Intretinere facila cu potential agreat si in domeniul medical.
 • Adaptare estetica impecabila gratie culorilor disponibile.
 • Amortizare rapida a pretului.
pardoseala din beton pentru trafic greu

Mod executie

Pentru punerea lor in opera este neceara parcurgrea unor etape de lucru si utilizarea de manopera si utilaje profesionale. Sunt aspecte esentiale care nu pot fi excluse si care contribuie la predarea unui produs performant si cu utilizare conforma cu specificatiile.

In ordine, sunt prezentate aici etapele prin care se atinge performanta asteptata la folosirea gamei de pardoseli dedicate pentru industrie si aplicatii comerciale in general:

 • Pregatirea zonei de punere in opera – degajarea spatiului, nivelare, masuratori si calcul pentru necesarul de materiale.
 • Montarea armaturii si verificarea planeitatii cu ajutorul unor dispozitive optice laser.
 • Turnarea betonului in regim mecanizat, continuu, pana la acoperirea intergrala a suprafetei.
 • Nivelarea suprafetei turnate si aplicarea unui strat uniform de cuart si colorant intaritor.
 • Elicopterizarea intregi suprafete cu aparatura profesionala de mare capacitate.
 • Sclivisirea finala pentru a se obtine efectul de oglinda.
 • Sigilarea suprafetei (strat de uzura) cu produse dedicate, profesionale.
 • Realizarea rosturilor de dilatatie si montarea de profile pentru rosturi de dilatare.
 • Spalarea intregii suprafete cu jet de apa sub presiune.
 • Predarea produsului si informarea clientului despre modalitatea de intretinere.

De ce sa alegeti acest produs?

Productivitatea in industrie se bazeaza si pe dotarea spatiilor de lucru cu o pardoseala industriala dedicata. Comertul si serviciile vor avea tot mai multi clienti atat timp cat accesibilitatea spatiilor in care activeaza este la un nivel foarte bun si sigur.

Ambele tipuri de activitati pot profita de pret pardoseli industriale care justifica pe deplin calitatea si performanta in timp a acestor produse.

In plus, factorul estetic, chiar si in zona industriala, contribuie esential la crearea unui confort optim pentru angajati si clienti.

Peste toate, ramane performanta unor produse ce vor face fata cu mare succes la eforturi mari de trafic greu si constant, precum si la agresiuni chimice sau abrazive deosebite.

Oferta in mod gratuit! Fara angajament!

Contactati-ne prin Telefon sau prin e-mail (folosind formularul de mai jos).

Agent comercial: Adrian

Telefon: 0747-877-464

Cereti oferta prin formularul de mai jos.

  UrgentPeste 2 saptamaniPeste 1 lunaPeste 3 luniNedefinit