Desi in aparenta pardoseala unei hale pentru productie sau a unui magazin ar putea sa fie dintr-un ciment obisnuit, in realitate pentru aceasta parte a constructiei trebuie acordata multa atentie. Descoperiti in acest articol totul despre beton sclivisit.

Indiferent de tipul activitatii, accesul si lucrarile se desfasoara pe pardoseala. Curatenia si siguranta acesarii unui spatiu joaca un rol extrem de important pentru protectia muncii.

In functie de situatie sunt necesitati impuse prin lege in privinta igienizarii, a protectiei impotriva alunecarii, sau a rezistentei la impact ori trafic greu.

Toate cele enuntate anterior sunt in prezent rezolvabile intr-o maniera profesionala si in termen foarte scurt odata cu lansarea comenzii pentru turnarea de beton sclivisit in sapa.

Definitie beton sclivisit

Acest tip de finisare a betonului livrat din centrala pentru betoane si care este turnat continuu si mecanizat, conduce la obtinerea unor suprafete de pardoseala din beton sclivisit pentru activitati profesionale.

Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)

Cerintele impuse de proiect sunt in totalitate respectate, prin urmare rezultatul care se obtine va trimite direct catre angajati si munca pe care o fac toate beneficiile folosirii acestui produs.

Chiar si pentru cea mai tranzitata hala de productie, sau pentru cel mai des accesat magazin alimentar, o pardoseala din beton elicopterizat va duce tot greul fara vreo urma de uzura evidenta.

beton sclivisit

Utilizare

Nu trebuie crezut ca acest tip de produs este strict dedicat punerii in opera in spatii industriale. Va fi cel putin la fel de apreciat si se va mula perfect si in spatiile rezidentiale.

Intrarile pe proprietate, zona garajului, zona teraselor din curte, sau spatiile de parcare comune ale proprietatilor alaturate sunt primele in lista. Pentru toate aceste spatii, sau pentru oricare altele permit aceasta abordare, aveti nevoie de un produs cu caracteristici profesionale.

Curatenia se va pastra mult mai usor pentru ca nu vor exista sedimentari sau depuneri de reziduri pentru ca suprafata este sigilata.

Prin urmare rezulta costuri mult diminuate cu intretinerea si un confort substantial pentru fiecare pas sau metri parcursi cu masina pe aceasta noua pardoseala. Anii care vor trece de la darea in folosire vor confirma ca produsul este superior oricarui alt tip de pavare la exterior sau interior.

hala beton sclivisit

Caracteristici

Substanta acestui produs este duritatea cu care raspunde la solicitari repetate si extinse pe o perioada mare de timp.

Rezistenta la stresul traficului, al frecarilor si lovirii repetate cu corpuri dure a unui beton sclivisit sunt caracteristici pentru care este atat de bine primit in randul celor ce desfasoara activitati profesionale.

In plus, este renumit pentru calitatea de a fi foarte usor de intretinut, lucru extrem de convenabil in special in domeniul comercial.

Cele mai importante caracteristici sunt rezumate in cele ce urmeaza:

 • Timp mic de executie chiar si pentru suprafete mari.
 • Niveluri de cost convenabile si pentru zona rezidentiala.
 • Produs ideal de folosit pentru trafic greu.
 • Simplu de integrat in designul general cu ajutorul nuantelor de culoare.
 • Rezistenta sporita la lovituri si frecari repetate zilnic.
 • Fara urme de uzura estetice sau structurale.
 • Rapid de curatat datorita suprafetei inchise, lipsita de pori.
 • Suprafata fara mudarie sedimentata sau mirosuri greu de indepartat.
 • Simplu de egalizat si dat panta dupa turnare cu ajutorul dispozitivelor laser.
 • Raport perfect calitate / pret
 • Predare pentru utilizare in timp convenabil.
sapa cuartz verde

Cum se obtine?

Acest produs va genera toate beneficiile prezentate anterior doar cu conditia ca toate etapele lucrarii sa fie executate cu manopera si materiale profesionale.

Pornind de la solicitare se va prepara reteta de beton tinand cont de conditiile particulare ale locului turnarii mecanizate a betonului si a pretentiilor de finisaj ale clientului.

Efectul vizual si cel al utilizarii practice al unui beton sclivisit este consecinta procedeului mecanizat care se realizeaza dupa turnarea si finisarea planeitatii sapei.

Nu se poate vorbi despre inlocuirea prin procedee manuale a acestei manopere, prin urmare incercarea de a o realiza in regim individual iese din discutie.

Avand in atentie aceste amanunte urmariti in cele ce urmeaza succesiunea de etape care conduc la darea in folosire a oricarei dimensiuni de pardoseala din beton sclivisit.

Culori

culori cuartz

Mod de executie

Pentru ca suntem in fata unui set de proceduri de lucru specializate in constructii este de asteptat ca ordinea si rezultatul obtinut sa fie profesionale.

Calitatea materialelor ce intra in compozitia pastei de beton, abordarea modalitatii de turnare si finisare grosiera, secventa de elicopterizare ce inglobeaza colorantul intaritor si particulele de cuartz si predarea produsului promit un rezultatul de exceptie.

Secventele parcurse sunt aratate in continuare:

 • Stabilirea exacta a suprafetei pe care se executa turnarea mecanizata a betonului si procedura de sclivisire.
 • Montarea cofrajului si verificarea etanseitatii imbinarilor acestuia.
 • Preparare la statia de betoane a retetei de beton.
 • Secventele de lucru in cascada: livrare, acoperire suprafata prin turnare continua si aducere la nivel cu aparatura laser.
 • Dispersare pe suprafata a colorantului intaritor / cuartz-ului.
 • Secventa de elicopterizare mecanizata (sclivisire) pentru atingerea nivelului cerut de amestecare si aderenta preconizat.
 • Pregatire suprafata pentru darea in folosire prin spalare cu apa sub presiune.
 • Receptia produsului cu precizari pentru modul de intretinere curenta.

Aplicare cuartz

Materialul principal care intra in compozitia betonului sclivisit este cuartzul. Duritatea sa se va transfera asupra produsului finalizat, astfel ca o sapa din beton sclivisit intruneste toate caracteristicile necesare pentru utilizari dure, la propriu.

In aplicatii industriale sau comerciale de trafic mare o suprafata din beton sclivisit elicopterizat nu are rival in industria constructiilor.

Este suprafata care raspunde fara niciun fel de incidente in cazul lovirii cu corpuri dure sau ascutite, ramane intacta in cazul frecarii repetate si poate fi intretinuta cu resurse minime de materiale si forta umana.

Etapa de finisare a unei astfel de sape pune in valoare complexitatea particulelor de cuartz care devine insusi un material sigilant alaturi de colorantul intaritor.

Consistenta care se obtine prin elicopterizare mecanizata este acompaniata de efectul estetic profesional pe care suprafata sapei il va primi.

Fiind vorba despre o lucrare in care betonul turnat este intr-un continuu proces de intarire, etapa de elicopterizare trebuie realizata la timpul potrivit si intr-un interval corelat.

garaj sapa sclivisita din beton

Beneficii

Pe scurt, lista cu beneficii ce decurg din implicarea cuartzului in etapa de sclivisire sunt:

 • Duritate maxima pentru sape folosite in activitati specifice de industrie si comert.
 • Imunitate la caderi si frecari de corpuri dure.
 • Acomodare estetica perfecta cu designul constructiei.
 • Suprafata impenetrabila la mudarie, extrem de simplu de intretinut.
 • Forme de acoperire cu beton asimetrice, usor de adaptat si completat la nevoie.

Unde este utilizat?

Cele mai multe dintre procesele de productie impun acoperirea suprafetelor de lucru cu pardoseli durabile si usor de curatat. In egala masura zonele comerciale de mare anvergura sunt interesate sa primeasca un suport rigid care sa preia traficul sustinut al fiecarei zile. Transferul spre zona rezidentiala este perfect posibil, fara a fi solicitate costuri suplimentare.

Drept urmare, solutia este deja optimizata la cel mai inalt nivel si aduce intr-un timp foarte scurt o pardoseala din beton de cea mai buna calitate.

Lista cu locatii in care puteti comanda o astfel de sapa din beton sclivisit elicopterizat este prezentata in continuare:

 • Hale de productie din industria alimentara, confectii, prelucrare a lemnului, etc.
 • Spatii deschise pentru birouri.
 • Spatii comerciale cu orice suprafata.
 • Spatii rezidentiale interioare sau exterioare (garaje, terase, alei, trotuare, parcari).

Testul trecerii timpului este intotdeauna decisiv pentru utilizarea oricarui tip de produs. Lucrarile de acest tip vor trece fara ezitare acest test si veti sti ca alegerea acoperirii pardoselilor cu beton sclivisit a fost o decizie foarte buna.

Oferta in mod gratuit! Fara angajament!

Contactati-ne prin Telefon sau prin e-mail.

Agent comercial: Adrian

Telefon: 0747-877-464

Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)