pardoseli poliuretanice

Pardoseli poliuretanice. Tipuri. Utilizari. Avantaje.

Tehnologiile pentru acoperirea suprafetelor in functie de destinatia utilizarii includ si optiunea turnarii de pardoseli poliuretanice. Pentru a fi puse in opera este necesara o turnare continua pana cand toata suprafata delimitata este acoperita.

Prin urmare materialul cu care se lucreaza o astfel de pardoseala poliuretanica este unul de tip lichid. El are in compozitie un amestec de ciment special la care se adauga rasini poliuretanice.

Definitie produs

Gratie acestei compozitii si in special procentajului dintre ingredientele alese in reteta, se poate obtine o densitate potrivita pentru functia pe care o va indeplini respectiva pardoseala.

Ca atare, veti fi utilizatori de pardoseli ce vor avea un anumit grad de elasticitate, sau veti calca pe podele dure ce pot rezista la impact sau alte tipuri de actiuni de uzura.

Raspunsul pe care aceste pardoseli in ofera va face ca eventualelor actiuni agresive sa le fie diminuat efectul chiar si la jumatate.

Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)

Utilizari

Diversitatea spatiilor care se pot bucura de folosirea unor pardoseli poliuretanice este mare si se datoreaza adaptabilitatii acestui produs in functie de cerinte.

Ca atare atat la interior, cat si la exterior, se va putea alege o podea poliuretanica pentru utilizari legate de:

 • Terenuri de sport – piste de atletism, baschet, handbal, tenis, volei, etc.
 • Spatii de joaca pentru copii.
 • Parcari acoperite supraetajate.
 • Camere de congelare in industria alimentara.
Pardoseala poliuretanica pentru sala de sport
Sala de sport

Avantaje

Suportul definitiv care rezulta dupa intinderea si uscarea unei pardoseli poliuretanice va fi capabil sa faca fata la diverse niveluri de uzura printre care amintim caderile de corpuri dure, trafic pietonal sau auto, dar si zgarieturi sau abraziuni prin frecare.

Efectul actiunilor chimice ar putea fi o problema pentru aceasta varianta de pardoseli. Pentru aceste caracteristici durata de utilizare mare justifica si recomanda punerea in opera a variantei potrivite de pardoseala poliuretanica, oferind beneficiarului un set convenabil de avantaje:

 • Rezistenta foarte buna la uzura constanta.
 • Aderenta foarte buna la suportul din beton.
 • Aplicare usoara pe suprafete neregulate.
 • Aspect uniform si adaptabil in culori diverse.
 • Nivel de luciu deosebit.
 • Grosime variabila in functie de planeitatea suprafetei.
 • Durata mare de utilizare.
 • Reparatii usoare si ieftine.
 • Intretinere simpla si economica.
 • Montabile in interior sau exterior.

Mod executie

Fiind vorba despre o procedura de punere in opera care implica rigurozitate, manopera si utilaje specializate, aceste pardoseli poliuretanice vor fi realizate de profesionisti.

O incercare de aplicare la nivel homemade are suficiente sanse de nereusita din pricina lipsei de experienta si a dotarilor cu sculele adecvate.

Setul de operatiuni care se succed pana la predarea in utilizare sunt prezentate aici:

 • Operatiuni de pregatire – Se inventariaza starea suportului pe care se va face turnarea amestecului de ciment si rasina poliuretanica. Eventualele reparatii trebuie sa aduca suprafata la o planeitate rezonabila.
 • Operatiuni pentru amorsarea suportului – Toata suprafata se amorseaza cu rasina poliuretanica.
 • Operatiuni de turnare a primului strat – In functie de solicitare si/sau structura suportului se alege o grosime potrivita a primului strat sau se vor turna mai multe straturi.
 • Operatiuni de corectie a nivelului – Inainte de a se declara finalizata operatiunea anterioara se se pun in practica solutii optice de aducere la nivel.
podea poliuretanica interior casa

Tipuri de pardoseli poliuretanice

Prin utilizarea de tehnologii diferite de preparare si punere in opera a acestor pardoseli poliuretanice sunt disponibile variante de produse in conformitate cu cerinta de utilizare, asa cum urmeaza:

Pardoseala poliuretanica cu rasina poliuretanica

Este o pardoseala cu un accentuat grad de luciu si o putere foarte buna de raspuns la efeectul traficului si abraziunilor la care este supusa.

Utilizare pe termen lung si posibilitati de intretinere extrem de economice.

Este recomandata pentru terenuri pe care se practica sportul in sali sau la exterior, dar si pentru parcari interioare.

Pardoseala poliuretanica cu granule de cauciuc (tartan)

Cea mai buna varianta de pardoseala pentru practicarea sportului in incinte amenajate la exterior sau interior si la fel de utila si pentru spatiile de joaca pentru copii.

Este o suprafata ce permite o deformare verticala foarte convenabila in scopul absorbirii socului si frecarii in caz de cadere a persoanelor ce o folosesc. In plus detine un coeficient antiderapant foarte bun, aspect urmarit indeaproape la practicarea sportului.

Pentru sali / terenuri de sport si spatii de joaca pentru copii.

Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)

Deosebiri intre pardoseli poliuretanice si cele epoxidice.

In esenta exista o serie de diferente intre pardoseli poliuretanice si pardoselile expoxidice. Acestea sunt bazate in primul rand pe caracteristicile functionale pe care le ofera utilizatorilor, dar si pe efectul estetic concret cu care pot completa designul ambiental al unui spatiu interior sau exterior.

Din punct de vedere al durabilitatii, pardoselile poliuretanice sunt cel putin egale ca durata de utilizare cu cele epoxidice. Diferenta este facuta de gradul de utilizare in conditii deosebite, grad ce este mult mai ridicat pentru cele epoxidice.

Legat de rezistenta la actiuni chimice, aceasta este mult mai scazuta in special la pardoseala poliuretanica pentru interior. Fata de o podea poliuretanica ce pune accent pe flexibilitatea suprafetei si la care nu exista un strat de sigilare special proiectat pentru agresiuni chimice.

In privinta stabilitatii in timp se poate spune ca oricare dintre pardoselile poliuretanice isi vor pastra forma si luciul mult mai bine fata de cea epoxidica.

Legat de aspect ambele variante rivalizeaza prin potentialul coloristic pe care il pot oferi constructorii. In mod aparate exista si posibilitatea de a fi utilizata o vopsea poliuretanica pentru beton atunci cand se doreste o schimbare rapida de design. Prin urmare se poate decide ca pardoseala de tip poliuretanic este mai versatila fata de cea epoxidica.

rasina poliuretanica

De ce sa le alegeti?

Alegerea acestei variante de pardoseala moderna sta in primul rand in atributiile unui arhitect.

Planul unei conctructii, sau planul unei dotari prin amenajarea de spatii pentru servicii sau dotari la exterior ori interior, va include si scopul pentru care construirea va avea loc. Ca atare destinatia utilizarii indica clar ce tipuri de pardoseli sunt cele mai recomandate.

Durabilitatea este un criteriu foarte important si cu siguranta il veti aprecia daca alegeti sa folositi pardoseala poliuretanica pentru interior. Daca este folosita in scopul pentru care a fost turnata, atunci ani la rand va puteti bucura de ea.

Intretinerea este simpla si necostisitoare, iar eventualele reparactii se realizeaza rapid si fara costuri ce ar avea un impact asupra bugetului.

Pretul initial justifica intru-totul beneficiile ce sunt primite, prin urmare ramane doar sa alegeti un aplicator autorizat profesionist si sa lansati comanda.

Oferta in mod gratuit! Fara angajament!

Contactati-ne prin Telefon sau prin e-mail (folosind formularul de mai jos).

Agent comercial: Claudiu

Telefon: 0774-427-914

Cereti oferta prin formularul de mai jos.

  UrgentPeste 2 saptamaniPeste 1 lunaPeste 3 luniNedefinit