O mare parte dintre caile de acces pietonale cum sunt aleile sau trotuarele, dar si drumuri pentru trafic auto din incintele private sau comerciale sunt natural pozitionate in panta.

Dificultatea si in special siguranta parcurgerii lor pot deveni probleme in orice anotimp. Pentru a preintampina orice fel de neplaceri industria de preparare si turnare de sape din beton propune folosirea produsului beton periat.

Definitie produs

Acest produs defineste o subcategorie a gamei de beton amprentat sau dezactivat si vine cu principala sa proprietate in utilizare, aderenta crescuta.

Astfel, o alee sau un drum interior cu caracteristica amintita va avea exact aceeasi durata mare de utilizare pentru ca centrala pentru prepararea betonului alege o reteta de beton conforma cu incarcarea de trafic specificata de beneficiar.

Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)

Configurarea fizica pentru betonul turnat si periat se face in orice forma cu ajutorul unui cofraj. Partea ce reprezinta finisajul se va executa manual sau mecanizat prin trasarea unor dungi paralele, de adancimi diferite, in conformitate cu nivelul de aderenta ce este necesar clientului pentru acel segment de cale de acces. Perierea este realizata pana la momentul in care betonul se intareste la suprafata.

beton periat

Produsul este recunoscut si drept beton maturat pentru ca aminteste de urmele lasate de o matura pe nisip.

Pe langa aspectul maturat al suprafetei, se poate opta si pentru o anumita culoare generala.

Betonul turnat poate veni gata colorat din centrala, sau va fi colorat dupa turnare prin imprastierea de colorant intaritor. Se confera astfel un aspect estetic ce poate fi adaptat configuratiei generale a zonei.

Cum putem obtine beton maturat?

Daca ati decis ca aveti nevoie de un plus de siguranta pentru circulatia pietonala sau auto a curtilor sau altor spatii de proprietate comerciala sau rezidentiala, trebuie sa desenati clar directia acestor cai de parcurs.

Forma sau dimensiunea finala nu sunt ingradite in niciun fel din punct de vedere tehnic si vor putea prinde viata imediat ce cofrajele sunt pregatite pentru turnarea mecanizata a sapei ce va deveni ulterior beton periat.

Asa cum aminteam posibilitatea de colorare este foarte usor de realizat, lucru care va ajuta sa folositi in scurta vreme o alee sau un drum din beton periat colorat.

Varianta cea mai economica este cea oferita de colorarea betonului in masa in centrala si evident livrarea sa mecanizata de catre echipa profesionista. Este eliminat astfel timpul de colorare la fata locului, prin urmare darea in folosinta va fi mult mai rapida.

Trasarea dungilor nu comporata vreun deranj fie ca sunt realizate pe un beton colorat pe loc sau pe unul gata colorat.

Rezultatul va fi de cea mai buna calitate si il veti resimti la fiecare pas, sau la fiecare metru parcursi cu masina, alunecare fiind prevenita cand drumul este inzapezit sau murdar.

Etapele pentru finisarea intregii suprafete sunt similare ca la oricare tip de beton turnat drept sapa, iar timpul de intarire si folosire in siguranta este diferit in functie de grosimea sapei si de temperatura la care s-a executat lucrarea.

beton maturat

Caracteristici

Principala caracteristica pe care o ofera traseele realizate din beton periat se refera la aspectul aderentei deosebite pentru parcurgerea lor.

Avantajele pot deveni consistente si extinse in timp in conditiile in care lucrarea este pusa in opera de o echipa profesionista care pregateste, livreaza si manufactureaza prin finisare de tip beton periat colorat suprafata turnata mecanizat.

Ca atare, integrarea produsului in spatiul ce-i este destinat se realizeaza prin cumul de beneficii ce sunt prezentate in continuare, fiind specifice pentru produsul beton maturat:

 • Durata de utilizare – se va utiliza conform cu cerintele si fara interventii de tipul reparatiilor pana la cel putin 30 de ani.
 • Aderenta sporita – gradul de aderenta variaza in functie de solicitarea beneficiarului si permite acces sigur iarna, sau oricand suprafata de parcurs devine alunecoasa, prevenind alunecarile pietonale sau auto.
 • Suport solid – modul de folosire al produsului va indica si reteta de beton ce este preparata in centrala pentru betoane, oferind astfel o structura solida in special pentru trafic auto.
 • Permeabil – tehnologia de preparare, tipul finisarii si in special adaptarea inclinarii pantei in timpul finisarii suprafetei, ajuta esential la degajarea naturala a apei acumulate pe suprafata.
 • Adaptabilitate –  se comporta excelent la factori de stres climatici.
 • Usor de curatat – costurile cu intretinerea sunt minime si se rezuma la spalare cu apa cand este necesar maturare obisnuita.
periere beton

Culori

culori

Etape executie

Pentru punerea in opera si predarea in scurta vreme a unei suprafete acoperita cu beton periat vor rula fara intrerupere un numar de pasi ghidati de proceduri profesionale.

Este necesar acest lucru pentru ca doar astfel de poate garanta ca produsul beton periat colorat va fi unul de foarte buna calitate.

In continuare aveti lucrarile care se executa:

 • Centrala pentru preparare pregateste reteta de beton ce inglobeaza ingrediente specifice cu tipul turnarii si indicatiile proiectului beton periat.
 • Se construieste cofrajul si se verifica etanseitatea lui.
 • Incepe turnarea mecanizata in regim continuu pana la umplerea cofrajului.
 • Secventa de finisare grosiera este urmata de finisarea finala pentru planeitate si inclinare necesare.
 • Colorarea inaintea finisarii finale se face cu colorant intaritor.
 • Aderenta solicitata este descrisa pe suprafata proaspat turnata prin periere in varianta manuala ori mecanizata.
 • Zona turnata este protejata prin delimintare pana la uscarea definitiva.
 • Clientul va fi clar informat despre acest aspect, indiferent de destinatia utilizarii produsului beton periat.

Unde este utilizat?

Oricare zona exterioara care se afla in mod natural in panta este expusa pericolului alunecarii atunci cand este parcursa cu autovehicule sau pietonal.

Conditiile meteo, de regula, sunt cele care afecteaza si produc aceasta nesiguranta, prin urmare avantajele directe oferite de folosirea unui drum sau alee pavata cu beton maturat sunt de luat in considerare.

In functie de destinatie, gasit enumerate in continuare tipuri de zone ce pot fi protejate pentru acces sigur cu ajutorul acestui produs:

 • Pe domeniul public
  • Alei si trotuare in panta;
  • Platouri de parcare in rampa;
  • Drumuri de acces spre cladiri sau zone de agrement;
  • Zone de acces spre depozite sau garaje;
  • Banda de siguranta pentru nevazatori;
 • Pe domeniul privat
  • Alei sau poteci spre casa sau terasa din gradina;
  • Drum de acces pana la garaj;
  • Banda de siguranta in atelier;
  • Sapa inconjuratoare pentru fantana;
  • Drum acces spre dependintele proprietatii;
beton aderent

De ce sa alegem betonul periat?

Grija in privinta accesului pietonal sau auto pe terenurile inclinate in timpul cat alunecarea poate aparea, poate fi acum data uitarii.

In oricare dintre variante veti folosi o alee, un trotuar, sau o sapa din beton maturat, produsul final este demn de incredere pentru o perioada indelungata de timp.

Daca sunteti interesati si de partea estetica, betonul periat colorat este solutia integrarii rezultatului final in planul de design general pe care l-ati creat.

Sanatatea si siguranta persoanelor este pe primul plan atat in curtea propriei case, dar si in spatii publice, comerciale in general.

Conlucrarea cu un partener profesionist care se va ocupa de intregul proces de preparare a betonului, tunare si finisare in variata dorita, este fara indoiala cea mai buna alegere.

Oferta in mod gratuit! Fara angajament!

Contactati-ne prin Telefon sau prin e-mail.

Agent comercial: Adrian

Telefon: 0747-877-464

Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)