Ce este betonul colorat? Care sunt caracteristicile sale?

Abordarea constructiilor din beton trebuie facuta unitar, iar acest lucru implica pe deoparte proiectul cladirii in sine, iar pe de alta parte proiectul amenajarilor exterioare.

In abordarea de fata ne vom concentra atentia pe proiectul exterior, care trebuie sa raspunda cerintele minime de acces spre cladire si eventual alte facilitati.

Cea mai moderna abordare pentru construirea de alei sau terase din beton este cea care include folosirea de beton colorat. Este o particularitate a acestui material si este pusa in valoare in doua variante in privinta includerii culorii preferate de client.

Definitie produs

Acest tip de beton va fi produs dupa o reteta verificata, iar acest lucru se face chiar in centrala pentru prepararea betoanelor. Colorarea in sine se face prin completarea retetei cu un pigment de culoare, pentru ca apoi betonul deja colorat sa fie livrat mecanizat in santier.

Restul operatiunilor vor fi conforme cu proiectul si includ turnare mecanizata, etapa de finisare cu ajutorul echipamentelor optice cu laser si predarea produsului.

Acesta varianta este recunoscuta drept beton colorat in masa, dar puteti beneficia de colorarea betonului simplu si in varianta in care pigmentul de culoare este adaugat in timpul lucrarilor pentru beton amprentat sau beton elicopterizat. Ambele fac parte din tot ceea ce inseamna beton colorat pentru amenajare exterior.

beton colorat

Tipuri de beton colorat

Centrala pentru prepararea de betoane colorate sau betoane simple, este pegatita sa livreze material pentru orice fel de cerinte veti avea.

Fie ca sunt necesare alei sau spatii pentru parcare, fie ca aveti nevoie de o pardosea din beton pentru garaj ori un drum de acces auto pana la garaj, turnarea de beton, fie el si beton colorat, este la indemana expertilor din centrala.

Toate variantele de beton necesar in proiectele de amenajare exterioara sunt permanent verificate si aduse la zi in privinta calitatii materialelor ce intra in reteta.

Drept urmare bazati-va oricand pe acest aspect si demarati exact acel proiect rezidential sau comercial ce va aduce imbunatatirea confortului prin turnarea de:

Beton amprentat

Bazat pe o duritate ce ramane intacta in timp, rapid de primit in folosire si usor de intretinut, betonul amprentat este pe primul loc in galeria produselor de tip decorativ pentru spatii exterioare.

Primele indicii sunt vazute chiar in denumirea acestui produs, ceea ce inseamna ca livrarea de beton se face direct din centrala, iar finisarea sa se realizeaza dupa turnarea in cofrajul pregatit.

Dupa etapa prin care se aduce intreaga suprafata la planeitatea solicitata de proiect, urmeaza pasii de amprentare. Unul dintre acestia se refera chiar la colorarea betonului cu ajutorul unui colorant intaritor.

Dupa ridicarea matritelor ce poarta amprenta ceruta se va aplica un lac special de protectie care are si rol de a inchide toata suprafata importriva factorilor meteo sau de alta natura.

Rezultatul este spectaculos si astfel clientul este in posesia unui produs care include beton colorat la suprafata.

beton amprentat colorat gri

Beton colorat in masa

Daca indicatiile proiectului arata ca betonul va fi livrat colorat, acest lucru este perfect posibil. Centrala pentru preparat betoane colorate va executa reteta ceruta, iar echipa care realizeaza turnarea mecanizata o va livra.

Toate operatiunile legate de finisare intra tot in atributiile partenerului cu care ati realizat contractul.

Ca atare aleile din beton colorat in masa, sau alte spatii pentru care s-a stabilit ca se va turna o sapa din beton colorat vor fi curand gata de folosire.

Este important sa verificati daca centrala cu care colaborati este in masura sa produca un astfel de beton.

beton colorat in masa

Sunt situatii in care nu toate centralele pentru betoane au in portofoliu acest produs. Aceasta abordare va reduce timpul de executie pentru orice tip de sapa turnata mecanizat pentru ca se elimina timpul alocat colorarii la fata locului, dar si costurile cu manopera suplimentara.

Beton elicopterizat

Profesionistii din industrie se pot baza pe turnarea unor suprafete de lucru dure si stabile pentru halele sau depozitele unde au activitati comerciale sau de productie.

Aceasta varianta de pardosea este renumita pentru fermitatea si durata mare de utilizare chiar si in cazul traficului de mare tonaj sau a lucrului cu corpuri grele direct pe pardosea.

Betonul elicopterizat intruneste proprietati perfecte pentru aceasta gama de activitati.

Pe langa duritate si simplitate in intretinere, o sapa din beton elicopterizat poate fi colorata.

beton elicopterizat colorat rosu

Culoarea finala a produsului este integrata in etapa de elicopterizare. Vor fi dispuse in mod egal pe toata suprafata particule de cuartz impreuna cu pigmentul de culoare, iar procedura de elicopterizare le va ingloba in suprafata superficiala a betonului turnat.

Ca atare si acest produs se incadreaza in categoria de beton colorat la suprafata, insa cu proprietati cu totul speciale in legatura cu cerintele pentru care a fost pus in opera.

Culori

culori beton

Avantaje

Galeria cu avantaje oferite de acest produs este clar punctata de partea estetica si, in egala masura, de partea practica.

Pe cele mai importante din ambele categorii le regasiti in continuare, atat pentru beton colorat la suprafata, cat si pentru cel colorat in centrala:

 • Finisaj color adaptat conceptiei intregului proiect.
 • Rezistenta sporita la factori de stres mecanizat si de mediu.
 • Timp redus de executie chiar si pentru suprafete mari.
 • Predare in utilizare rapida.
 • Foarte economic la intretinere.
 • Timp extins de utilizare fara reparatii.
 • Costuri sustenabile pentru beton colorat pret.

Utilizare

Incepand cu zonele rezidentiale noi, sau cele la care se executa reparatii si pana la tot ceea ce tine de spatii de productie sau comert, sapele din beton colorat sunt deja in topul preferintelor ambelor tipuri de utilizatori.

Betonul se remarca din start prin durabilitate, iar atunci cand finisarea sa include materiale speciale pentru sigilarea, colorarea si intarirea suprafetei, atunci acesta devine un material de construtie extrem de valoros.

Solicitati direct in centrala pentru betoane produsele prezentate si veti primi un spor de autenticitate estetica si mai multa siguranta in folosirea urmatoarele spatii:

 • Pentru amenajare terasa.
 • Pentru amenajare parcare outdoor.
 • Pentru traversarea curtilor cu alei.
 • Pentru pardoseli in magazine, ateliere sau garaje.
 • Pentru pardoseli elicopterizate in industrie sau comert.

Caracteristici

Solutiile de completare estetica pentru amenjarile exterioare pe care betonul colorat le ofera sunt insasi esenta acestui material.

Stilul clasic, cel modern si chiar cel industrial se vor impaca perfect cu oricare dintre variantele de produse care contin beton colorat.

Punctam in continuare caracteristicile ce-l indica ca preferat in fata multor altor materiale de constructie:

 • Se produce rapid, la cerere, la centrala pentru betoane.
 • Identificare facila a nuantei dorite in paleta de culori.
 • Pe primul loc raportat la timpul de executie.
 • Siguranta in exploatare chiar si iarna.
 • Cel mai usor si ieftin de intretinut.
 • Timp extins de utilizare fara daune.
betonul colorat la suprafata si imprimat

De ce sa alegem acest tip de beton?

Colorarea betonului folosit in proiectele de amenajari la exterior extinde nesperat de mult potentialul estetic al oricarei zone in care va fi turnat.

Chiar si o sapa elicopterizata care a primit un pigment de culoare va ceda spatiului industrial in care este utilizata un aer primitor.

Este evident ca o alee sau o zona pentru parcare care este construita din beton amprentat in culoarea dorita, devine centru de interes pentru accesarea spatiului in sine.

Totul se rezuma la utilitate practica, performanta in folosire pe termen lung si nu in ultimul rand la design ambiental de cea mai buna clasa atunci cand aveti in proprietate zone ce contin beton colorat.

De fiecare data echipa din centrala pentru betoane va poate oferi un beton colorat pret competitiv, astfel ca o estimare a costurilor o veti primi rapid si fara nicio obligatie ulterioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *