Beton elicopterizat cu cuart sau fara cuartz, este o tehnologie moderna destinata realizarii de suprafete finisate mecanic cu aspect de oglinda si extrem de rezistenta la traficul greu.
Acest produs, beton elicopterizat, este recomandat pentru crearea suprafetelor mari ce sunt utilizate in industrie : hale, fabrici, parcari, centre comerciale, mall-uri, centre de logistica, piete, garaje, silozuri, depozite etc.
Navigare in pagina
Definitie
Aceasta tehnologie este cunoscuta, de asemenea, sub denumirea de pardoseala industriala elicopterizata si se pot realiza in diferite culori (gri, negru, verde, rosu) folosind quartz sau simplu gri fara a se utiliza quartz-ul.
Fiind un sol cu utilizare industriala, aceasta pardoseala are o grosime de minim 20 cm si betonul folosit prezinta o rezistenta foarte mare (dar poate fi folosita si in spatii mai mici precum garaj, casa – grosime minim 10cm).
Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)
Pardoseala industriala elicopterizata este un sistem modern bazat pe realizarea unui strat din beton cu caracteristici speciale, tratat cu un strat proaspat format din minerale de ciment si pigment de culoare care duc la obtinerea unui rezultat finit unic, rezistent si cu un aspect de oglinda.
Caracteristici beton elicopterizat
Va prezentam principalele caracteristici pentru beton elicopterizat :
- prezinta rezistenta foarte mare la impact;
- este accesibila ca pret;
- se pot executa suprafete mari intr-un timp relativ scurt (pana la 1000 m2 pe zi);
- este foarte durabil in timp;
- este estetic si usor de operat;
- rezista la traficul intens si de mare tonaj ;
- are o paleta de culori variata ;
- este economic ;
- rezistenta mare la socuri mecanice si uzura.
Mod de executie pardoseli industriale
- Pregatirea suprafetei de lucru ;
- Turnarea, intinderea si nivelarea betonului ;
- Aplicarea mortarului de presare in functie de incarcarea pardoselii ;
- Sclivisirea initiala pentru omogenizarea suprafetei ;
- Sclivisirea finala pentru obtinerea efectului de oglinda ;
- Sigilarea suprafetei prin utilizarea sigilantilor ca lacul pe baza de solvent ;
- Efectuarea rosturilor de dilatare si umplerea acestora.
Pardoselile elicopterizate din beton au un proces de realizare foarte simplu datorita utilajelor moderne folosite pentru obtinerea acestora. Personalul calificat cu o experienta de peste 10 ani in domeniu asigura obtinerea unui proiect calitativ, rezistent si durabil.
Betonul elicopteizat face parte, ca si betonul amprentat sau polimer, din categoria solurilor de beton decorativ destinate diferitelor intrebuintari.
Culori
Culorile folosite pentru obtinerea rezultatului final sunt cunoscute sub denumirea de cuartz. Rolul principal al acestuia este de a da culoarea si de a permite superfinisarea suprafetei.
Sfaturi
Calitatea proiectului si durabilitatea acestuia sunt determinate de factori precum : formula betonului crud creata la statia de betoane (recomandam o formula cu o rezistenta sporita), de modul de lucru si ustensilele utilizate, dar si de intretinerea acestui tip de beton si evitarea folosirii acidurilor de corodare pe suprafata acestuia.
Reparatii
Firma noastra ofera, de asemenea, servicii de reabilitate ale suprafetelor deteriorate prin alegerea unei solutii de mai jos :
* Se poate opta pentru turnarea unei pardoseli din beton peste suprafata deja existenta;
* Se poate aplica un sistem epoxidic sau poliuretanic peste suprafata existenta;
* Se poate sparge si inlocui pardoseala veche cu una noua cu oricare din finisajele dorite.
Betonul elicopterizat a devenit o tendință puternică în ultimii ani. Construcțiile de pardoseala lustruita au devenit populare datorită întreținerii sale ușore de-a lungul anilor, atât pentru proprietăți comerciale cât și rezidențiale.
Un alt factor de luat în considerare este avansarea tehnologiei în tratamentul betonului lustruit și a echipamentelor necesare pentru realizarea acestuia.
Intrebari frecvente
Ce este cuartul?
Cuartul este un produs folosit la finisarea pardoselilor industriale, dar si la cele rezidentiale. Principala sa calitate este aceea de a conferi suprafetei betonului turnat o rezistenta de foarte buna calitate impotriva uzurii care se produce prin frecare repetata si in general provenita din trafic intens si lucrari cu corpuri ascutite si foarte grele.
Compozitie
Materialul in sine este un mix deja preparat si este asimilat cu un mortar uscat. Compozitia include un ciment de duritate ridicata (ex. marca 42,5) si nisipuri cuartoase selectionate special.
In functie de culoarea acestor nisipuri pardoselile se pot nuanta in masa in culoarea aleasa. In acest mod veti primi spre utilizare o pardoseala decorativa care intruneste simultan si calitatile solicitate in scopuri de lucru industriale.
De remarcat este faptul ca rezistenta finala la compresiune va fi data de suportul din beton turnat care contribuie alaturi de suprafata dura obtinuta prin aplicarea cuartului la rezultatul asteptat in utilizare. Astfel, marca betonului turnat nu trebuie sa fie mai mica de B200.
Care este rolul lui?
Dupa aplicarea si finisarea stratului de cuart sunteti siguri ca pardoseala data in folosire va fi una extrem de rezistenta. De aici se intelege ca principalul sau rol este de a oferi industriei, sau oricaror altor variante de utilizare ce implica activitati dure la nivel de pardoseala, un suport stabil, durabil si usor de intretinut.
In mod special in sectorul de productie activitatea este directionata spre indeplinerea sarcinilor zilnice, prin urmare timpul si atentia acordate protejarii pardoselei sunt pe ultimul loc. Cu pardoseli elicopterizate si care contin un finisaj cu cuart, aceasta grija este complet indepartata pentru ca suprafata va ramane intacta chiar si la cele mai dure actiuni care ii vor fi aplicate. In plus curatarea se face usor si rapid pentru ca stratul de protectie nu are pori si nu va permite sedimentarea murdariei de orice fel.
Peste toate aceste avantaje apare si facilitatea alegerii unei culori preferate pentru toata suprafata, sau colorarea secventiala in scop de marcare sau delimintare a unor zone din hala de productie.
Cum este aplicat pe suprafata?
Tehnologia de aplicare a cuartului face parte din manopera cu care se produc pardoselile industriale elicopterizate. Procedura va fi pusa in lucru imediat ce suprafata va fi acoperita prin turnarea mecanizata continua a betonului si nivelarea acestuia.
Este necesar ca acoperirea cu cuart sa se faca la timp, asta insemnand pana la momentul in care suprafata betonului se intareste. Momentul optim este atunci cand betonul a facut priza.
In ordine, etapele de punere in opera a cuartului sunt enumerate in continuare:
- Momentul aplicarii - Sunt necesare cateva ore pana cand procesul de intarire al betonului proaspat turnat incepe. Inainte de presararea cuartului se executa o prima secventa de elicopterizare mecanizata. Este necesar ca dupa acest procedeu sa nu mai apara fenomenul de baltire pe suprafata betonului.
- Aplicarea cuartului - Aplicarea se face la o temperatura de cel putin +5 grade Celsius. Necesarul de cuart se estimeaza intre 4 si 5 kg pentru fiecare metru patrat acoperit al suprafatei de beton. Presararea cuartului se face fie manual, fie cu ajutorul unui dispozitiv dispersor semiautomat.
- Finisare - Suprafata acoperita cu cuart intra in procedura de elicopterizare pana la obtinerea nivelului de aderenta dorit. In plus este necesar ca toata cantitatea de cuart presarata sa fie inglobata in masa betonului. O suprafata lucioasa este indicatorul ca elicopterizarea este cel putin suficienta in acel moment.
- Precautii - Daca priza betonului este rapida si temperatura ambientala este ridicata, se va pulveriza apa, insa cel mult la nivel de un litru pe metru patrat.
Ce factori definesc rezistenta acestei pardoseli?
Rezistenta in utilizare pe termen lung pentru o pardoseala elicopterizata reprezinta un cumul de tehnologie de executie si materiale care se pun in opera. Fiecare dintre aceste proceduri, pe de o parte si toate materialele care sunt incluse, pe de alta parte, joaca un rol important pana la finalizarea unui produs de foarte buna calitate.
Orice ce fel abatere de la succesiunea pasilor de lucru, sau de la calitatea materialelor utilizate, se va transfera negativ in calitatea pe termen lung a produsului.
Vom arata in continuare care sunt cele mai importante lucrari si materiale care definesc proprietatile de rezistenta pentru o pardoseala elicopterizata.
- Reteta de beton - Prepararea retetei se va realiza la statia pentru betoane si va fi aleasa cea mai potrivita varianta in functie de modul in care va fi folosita pardoseala. Stratul de baza al pardoselei este reprezentat de grosimea betonului turnat continuu. Stratul de uzura va fi realizat prin aplicarea cuartului. Fara un strat de baza solid care sa preia efortul principal, stratul de cuart, oricat de dur ar fi, va ceda. Prin urmare calitatea suportului este extrem de importanta, iar acest lucru se poate obtine doar cu o reteta de beton de clasa superioara in cazul unei estimari de trafic greu.
- Armatura - Armarea betonului devine obligatorie cand in lucru este o pardoseala elicopterizata. Este evident ca solicitarea pe aceasta suprafata nu este una obisnuita, prin urmare cresterea duritatii si rezistentei in timp a betonului turnat trebuie sa se bazeze pe o armatura corect aleasa si montata. In proiect sunt indicate clar dimensiunile barelor de armare din otel, precum si grosimea stratului de beton turnat mecanizat continuu. In ordinea lucrarilor de executie pentru o pardoseala elicopterizata, cofrarea si armarea sunt primi pasi inainte de turnarea betonului.
- Grosimea betonului - Cotele de grosime pentru betonul turnat in cofraj cu armatura trebuiesc respectate cu rigurozitate. Ele vor fi indentificate in proiectul lucrarii si in functie de grosimea betonului va fi construit si cofrajul. Cantitatea de beton ce va fi turnata trebuie calculata cu precizie pentru ca turnarea sa ramana continua pana la umplerea cofrajului la cota stabilita. O grosime prea mica aduce in timp expunerea armaturii si deteriorarea intregului produs. O grosime prea mare implica costuri suplimentare care nu vor aduce neaparat o rezistenta imbunatatita pardoselei elicoptetizate.
- Sclivisirea stratului proaspat turnat - Dupa turnarea mecanizata continua este necesara o prima etapa de sclivisire a betonului cu ajutorul unui dispozitiv special. Efectul acestei operatiuni consta in aducerea suprafetei viitoarei pardoseli elicopterizate la gradul dorit de aderenta conform cu cerintele beneficiarului. Se va folosi o masina de elicopterizare beton, sau un elicopter, asa cum este cunoscut in domeniu.
- Aplicarea cuartului - Acum este momentul aplicarii stratului de uzura care va permite folosirea pardoselei in conditii de uzura repetata si trafic greu. Acest strat se obtine prin presararea cuartului pe toate suprafata, lucrare care se realizeaza inainte ca betonul sclivisit sa faca priza. Cand suprafata este omogen acoperita cu cuart, se realizeaza ultima etapa de elicopterizare. Procedeul continua pana la momentul in care pardoseala devine lucioasa si nu mai apar zone cu apa baltita.
Ce este un elicopter (utilaj de elicopterizat betonul)?
In termeni specifici constructiilor masina de elicopterizat beton este denumita elicopter. Denumirea este evidenta si se refera clar la cele patru pale dispuse la 90 de grade, care formeaza o elice asemanatoare cu cea a unui elicopter clasic.
In cazul nostru elicopterul pentru beton are dimensiuni mult mai mici, insa este disponibil ca utilaj in functie de diametrul elicei. Scopul pentru care este utilizat il reprezinta usurinta si viteza cu care se poate realiza sclivisirea betonului. Va fi extrem de util si pentru omogenizarea suprafetei betonului proaspat turnat cu pulberea de cuart, atunci cand produsul final va fi o pardoseala elicopterizata pentru trafic greu.
Utilajul este de regula pus in functiune de un motor pe benzina si astfel isi primeste independenta de deplasare pe suprafete mari. Greutatea in sine nu este mare, iar manevrarea lui pe suprafata betonului se face relativ usor.
Fiind vorba despre o scula profesionala este indicat sa fie manipulata de un tehnician instruit, in alte conditii ar putea fi posibile accidente de munca.
De ce sa alegeti acest produs?
Acest produs este recomandat in special zonelor su suprafetelor cu trafic intens: depozite, silozuri, parcari subterane sau etajate, parcari mall, garajuri, fabrici etc dar si suprafetelor particularilor ca: garaj, pardoseala casa.
De asemenea, acest tip de beton are un aspect estetic, placut vizual dar si foarte fin. Rezultatul final este ca „oglinda”. Poate lua diferite culori, principalele fiind: gri, negru, rosu, verde. Beton Expert cu peste 10 ani de experienta in domeniu. Oferim produse calitative si durabile. Cereti oferta in mod gratuit!
Oferta in mod gratuit! Fara angajament!
Contactati-ne prin Telefon sau prin e-mail (folosind formularul de mai jos).
Agent comercial: Adrian
Telefon: 0747-877-464
Cereti oferta prin formularul de mai jos.