Betonul amprentat reprezinta o tehnica moderna de pavare folosita in Romania de peste 10 ani. Aceasta tehnologie este alegerea favorita a arhitectilor si a constructorilor datorita avantajelor sale privind rezistenta si design-ului autentic.
Navigare in pagina
Produs
Beton amprentat are in compozitia sa elementele de baza ale betonului (ciment, pietris, nisip, apa) carora li se adauga fibra polipropilena (optional) si materialele specifice acestei tehnologii (colorant intaritor, praf antilipire).
Cereti oferta de pret, gratuit! (Clic aici pentru detalii)
Diferenta dintre acest produs si betonul simplu este data de aspectul vizual placut si de design-ul unic obtinut. Cunoscut si ca ciment amprentat, acest procedeu este folosit ca o alternativa a pavelelor clasice, a betonului simplu sau a gresiei (ori alte tipuri de materiale naturale). Intalnim acest produs pe suprafete precum terasa, alee, intrari in curte sau garaj, piaete publice sau parcari.
Imitatii
Cum spuneam si mai sus, acest beton amprentat poate fi o alternativa pentru diferite tipuri de materiale. Cele mai utilizate imitatii sunt: lemnul, gresia, pavelele clasice, piatra iregulara sau cea de riu, granitul sau piatra californiana.
Piatra iregulara
Lemn
Sileria
Piatra engleza
Piatra de rau
Piatra continua
Piatra californiana
Pavele invechite
Pavaj belgian
Evantai – European Fan
Culori beton amprentat
Fiind o tehnologie foarte raspandita in intreaga lume, betonul amprentat a evoluat constant ca varietate de culori, de forme imitate, dar si ca procedeu de punere in opera. Astfel, putem obtine acest produs in culori precum: rosu, crem, portocaliu, negru, gri, maron, galben etc
Caracteristici
- Este obtinut prin imprimarea suprafatei de beton finisata, proaspat turnata, cu matrite care imita diferite forme si modele naturale.
- Acest produs este mult mai rezistent si mult mai estetic decat betonul normal.
- Reprezinta o alternativa foarte economica si avantajoasa pentru pavelele clasice sau alte materiale (precum lemn, piatra iregulara).
- Are o gama variata de forme, modele si o paleta la fel de variata de culori.
- Timpul de executie este relativ scurt (100-200 metri patrati pe zi).
- Este foarte usor de intretinut necesitand investitii foarte mici pentru intretinere (spalat regulat cu apa).
- Recomandam sa evitati sarea sau alte solutii ce pot dauna.
- Isi poate mentine aspectul stralucitor si curat mult timp daca este intretinut (aplicare lacuri de protectie anual sau la 2 ani).
- Poate fi folosit pentru orice tip de suprafata orizontala indiferent de marime sau utilizare.
- Rezista foarte bine la schimbarile bruste de temperatura.
- Preturile pentru executie sunt avantajoase si accesibile.
Avantaje
Pe langa caracteristicile enumerate mai sus, putem continua lista cu beneficii ale acestui produs si putem enumera principalele sale avantaje fata de alte tehnologii asemanatoare.
- Permite personalizare suprafetelor prin combinarea formelor cu culorile din gama.
- Are un aspect final placut atat vizual cat si la atingere. Prin folosirea lacurilor de protectie asigurati durabilitatea acestuia.
- Fiind sigilat cu lacuri, acest produs nu se decoloreaza si isi pastreaza aspectul pentru mult timp.
- In functie de destinatie, se poate opta pentru forme ce dau caracteristica antiderapanta.
- Poate rezusta la traficul greu sau socurilor puternice. In functie de grosimea dalei, acest beton poate suporta uzura si presiunea pentru mult timp.
- Are un raport convenabil calitate-pret.
Pret m2
Betonul amprentat este tipul de beton gandit in special pentru oamenii pragmatici. A fost conceput ca o solutie foarte avantajoasa ca pret in raport cu calitatea obtinuta. Dar, la fel ca orice alt tip de produs, calitatea si durabilitatea acestuia depind de tipul de materiale folosite pentru obtinerea sa.
Beton Expert va ofera preturi pe m2 foarte avantajoase pentru betonul amprentat. Pret final pe metru patrat include manopera si materiale, la cheie. Oferta in mod gratuit!
Vreti sa cunoasteti pretul exact al proiectului?
Va ajutam cu informatii, fara angajament.
Contactati-ne prin Telefon sau folosind formularul de mai jos.
Agent comercial: Adrian
Telefon: 0747-877-464
Utilizare
Dupa cum spuneam si mai sus in aceasta pagina, betonul amprentat poate fi aplicat oriunde se poate turna beton. Este foarte folosit pentru suprafete ca: alei, terase, intrari in curte sau garaj, alei pietonale, placa piscina, rampe, parcari, centre comerciale sau piete publice.
Intrebari frecvente
Ce culoare sa aleg?
Intrebarea pare destul de simpla dar raspunsul va poate ajuta sa luati o decizie mult mai inspirata. In lunga noastra activitate am remarcat destule lucruri ciudate ce pot sa apara la suprafetele din beton.
In functie de destinatia betonului va recomandam sa:
- Alegeti o culoare deschisa precum crem, galbui, gri deschis pentru suprafetele ca terase, alei pietonale sau orice suprafata destinata doar traficului uman.
- Alegeti o culoare inchisa precum gri inchis, negru, maron pentru suprafete unde sunt folosite autoturisme (intrarile in garaj, in curte, parcarile).
Desigur, culoarea aleasa depinde de gusturi si preferinte, nu trebuie discutat despre aceste aspecte. Totusi, zonele tranzitate de autoturisme vor capata cel mai probabil urme de cauciuc care vor fi dificil de indepartat.
Ce este colorantul intaritor?
Colorantul intaritor este parte integranta a compozitiei finale pentru obtinerea de beton amprentat. Insasi denumirea produsului arata ca joaca doua roluri intr-una dintre etapele de punere in opera a aleilor sau pavajelor care sunt finisate prin metoda de amprentare.
Scopul utilizarii sale este stans legat de tehnologia de finisare a betonului prin amprentare, oferind astfel imitatii deosebit de veridice pentru materiale de constructie scumpe cum sunt lemnul, caramida, piatra naturala, marmura, travertin, etc.
Un colorant intaritor este un pulbere care urmeaza sa fie imprastiata peste suprafata de beton ce a fost turnata si nivelata asa cum este prevazut in proiect. Acesta are in compozitie un amestec de ciment special langa care sunt amestecate diferite agregate speciale de siliciu si cuart.
Pentru nuanta de culoare sunt inclusi oxizi de fier, dar si oxizi sintetici care sunt rezistenti la razele UV. In functie de solicitarea proiectului este posibil ca pulberea de colorant intaritor sa contina si alti aditivi care sporesc fie rezistenta suprafetei astfel prelucrate, fie elasticitatea sa.
De ce este folosit?
Dualitatea scopului utilizarii unui colorant intaritor tine atat de cresterea duritatii suprafetei de beton, precum si de amplificarea efectului decorativ al acestuia. Fara aplicarea acestui colorant intaritor, suprafata ar ramane expusa uzurii premature datorata traficului de orice tip, dar si a actiunii factorilor de mediu.
In plus, nuanta de culoare pe care o alegeti poate sa joace un rol important in aspectul decorativ al spatiului in care va fi integrat produsul din beton amprentat. Mai mult, exista aplicatii in care pavajele cu zone colorate diferit pot deveni informative pentru utilizatori, astfel ca rolul lor se extinde dincolo de utilitatea obisnuita pe care o indeplinesc. Culorile disponibile se regasesc mai sus.
In ce culori este disponibil?
Deoarece culoarea joaca un rol important in constructii, este de inteles ca si colorantul intaritor poate fi ales sau chiar produs la cerere in culoarea dorita. De cele mai multe ori paletarul de culori este suficient pentru a gasi nuanta necesara, insa daca sunteti in cautarea unei culori aparte intrebati producatorul de colorant intaritor daca o poate produce.
Cele mai multe dintre culorile disponibile pentru colorant intaritor sunt cele care se apropie de nuanta naturala a materialelor de constructie ce sunt imitate de matritele cu care se realizeaza amprentarea betonului. Aceste culori au la randul lor nuante cu tenta mai deschisa sau mai inchisa fata de culoare de baza.
Cum este aplicat?
Aplicarea pulberei de colorant intaritor trebuie sa fie realizata in timp optim asa cum este prevazut in normativul de lucru pentru obtinerea betonului amprentat. Timpul optim este definit de timpul cuprins intre finalizarea nivelarii betonului turnat mecanizat continuu si imprastierea acestui colorant de intarire.
Prin urmare, nu se poate intarzia prea mult pana la aplicare pentru ca altfel suprafata betonului incepe sa se usuce. Astfel, momentul de imprastiere al pulberei este atunci cand betonul este crud pentru a face o priza cat mai buna cu suprafata acestuia si procesul de intarire sa se faca simultan pana la momentul optim de aplicare al matritelor.
Aplicarea se face manual prin imprastiere pe suprafata si de regula in doua etape. In prima etapa se imprastie la modul grosier o cantitate mai mare. A doua etapa este una de completare si corectie, cantitatea fiind mai redusa, insa se acorda atentie zonelor care nu au fost acoperite suficient in prima etapa. Dupa fiecare etapa de imprastiere se finiseaza cu o lisa metalica.
Ce este praful antilipire?
Acest material este special creat pentru a crea o bariera antiaderenta intre stratul de beton proaspat peste care s-a aplicat colorantul intaritor si matritele pentru formarea texturii betonului amprentat. Aceasta pulbere hidrofuga este produsa prin amestecarea de carbonat de calciu si diferiti oxizi de fier naturali si sintetici. Fiind vorba despre un produs dedicat lucrarilor la betonul amprentat, are proprietati de rezistenta la actiunea razelor ultra-violete si nu reactioneaza la actiunea acizilor sau sarurilor. Din punct de vedere estetic, acest material poate lasa urme sau pete de contrast pentru a defini un anumit design.
Dupa aplicare pulberea de praf antilipere este capabila sa formeze un strat protector suficient de eficient incat sa impiedice lipirea matritelor de suprafata betonului.
Datorita compozitiei pe care o are, praful antilipire va juca si un rol decorativ in tot procesul de amprentare. Acest lucru se datoreaza transferului spre stratul de beton a nuantei proprii de culoare, efect ce are loc odata cu aplicarea sa. Nuanta obtinuta va fi una antichizata, usor marmorata, cu aspect de piatra naturala si va contribui foarte placut la designul final al produsului.
Cum este utilizat?
Necesarul de praf antilipire se estimeaza in proportie de jumatate din cantitatea de colorant intaritor utilizata, deoarece este suficient ca aplicarea lui sa se faca o singura data. Dupa ca au fost pozitionate matritele (obtinandu-se textura dorita) si betonul este suficient de uscat la suprafata (dupa minim 12 ore), praful antilipire poate fi indepartat cu jet de apa sub presiune. Este important ca aceasta operatiune sa fie facuta cu preacautie pentru a nu deteriora amprenta lasa de matrite.
In aceasta faza amprentarea betonului nu este inca finalizata, urmand ca lacul de sigilare sa fie aplicat si sa se astepte uscarea si intarirea definitiva a betonului amprentat.
Cum se aplica?
Pentru aplicare se poate folosi si metoda agitarii uscate care are capacitatea de a acoperi uniform suprafata. Altfel, variantele de aplicare manuala, sau cu diferite unelte cu care se poate face imprastierea, sunt la fel de simplu si eficient de utilizat.
De urmarit este ca intreaga suprafata sa fie perfect acoperita cu praful antilipire. Nu doar ca veti fi siguri ca matritele nu se vor lipi si nu vor deteriora stratul de beton inca neuscat, dar aveti siguranta ca uniformizarea decorativa a suprafetei va fi perfecta. Va recomandam aplicarea acestui praf folosind o bidinea sau un recipient ca paharul.
Ce este lacul sigilant?
Tehnologia de amprentare a betonului include ca faza finala de executie, adica, aplicarea unui lac sigilant. Produsul este conceput special pentru completarea tehnologiei de punere in opera a betonului si amplifica decisiv calitatile acestui produs.
De regula, o suprafata de beton care ramane expusa actiunilor de trafic si de mediu inconjurator va deveni in scurta vreme tinta deteriorarilor pe multiple planuri. Oricat de complexa ar fi reteta de beton preparat si turnat mecanizat, efectul acestor actiuni nu poate fi stopat.
Pentru aceste motive dupa realizarea amprentarii betonului, lacul sigilant va juca rol de protectie impotriva razelor solare, a actiunii normale a traficului pietonal sau auto, sau a actiunii unor produse chimice, asa cum a fost conceputa lucrarea.
In functie de destinatia ce a fost stabilita pentru lucrarea de beton amprentat, lacurile sigilante pot fi de mai multe tipuri. Alegerea celei mai bune variante se face in functie de acest aspect, dar si de tipul predominant al factorillor de mediu.
Ce tipuri exista?
Lacurile sigilante pentru beton amprentat sunt disponibile in mai multe variante. Fiecare dintre acestea ofera proprietati deosebite suprafetei. Este important ca alegerea unui lac sigilant sa fie facuta in coordonare directa cu modul in care va fi utilizata suprafata betonului.
Dintre cele mai des utilizate lacuri sigilante am ales sa le prezentam pe urmatoarele.
Lac pe baza de apa
Un lac sigilant pe baza de apa este recomandat spre utilizare pentru pavaje cu beton amprentat ce vor fi utilizate pentru trafic pietonal. Rolul acestui lac este de a inchide porii suprafetei de beton, creandu-se astfel o pelicula de protectie impotriva actiunilor mediului si uzurii ce rezulta din taficul la care este supusa suprafata.
Produsul este fabricat pe baza de apa si rasini acrilice care sunt foarte rezistente la apa, dar si la produse alcaline care se regasesc chiar in betonul amprentat. Dupa aplicare pelicula obtinuta va fi transparenta si lucioasa, astfel ca utilizarea sa se poate face cu succes la exterior, dar si la interior pentru un design aparte.
Cum se aplica?
Modalitatea de aplicate a lacului pe baza de apa este simpla si in general rapid de realizat. In functie de informatiile producatorului se poate aplica in general in intervalul de temperatura a mediului cuprinsa intre 5 si 35°C si la o umiditate relativa a aerului de cel mult 70%.
Se vor aplica unul sau doua straturi, insa primul strat va fi intotdeauna usor diluat. Este necesar un interval de asteptare de circa 1-6 ore pana la aplicarea celui de-al doilea strat. De retinut este ca prima aplicare a lacului de sigilare se face la cel putin 3 zile de la turnarea si amprentarea betonului. Daca acest interval este mai mare calitatea rezultatului va fi si mai buna.
Pentru aplicare se utilizeaza o bidinea, sau alt dispozitiv manual tip rola potrivit cu concentratia acestui lac de sigilare.
Lac pe baza de rasina
Veti utiliza un lac sigilant pe baza de rasina pentru suprafetele amprentate ale betonului ce vor fi expuse traficului autoturismelor si in general traficului greu. Rolul acestui tip de lac este de a crea o pelicula rezistenta la actiuni repetate de trafic greu, dar si la actiunea unor substante chimice ce pot intra accidental in contact cu suprafata betonului amprentat.
Acest produs este unul biocomponent si dupa uscare va deveni rezistent la uzura, la diferite solutii chimice degresante cu care se spala suprafata, dar si la uleiurile auto sau alt tip de solventi organici.
Cum se aplica?
Pentru aplicare trebuiesc respectate informatiile producatorului care arata pasii de lucru cu acest lac pe baza de rasina. De regula, dupa amestecarea componetilor si realizarea unei diluari convenabile, lacul poate fi aplicat cu o rola cu fir textil scurt. Lucrarea de sigilare cu lac se face la cel putin 10°C, dar nu mai mult de 35°C.
La momentul aplicarii umiditatea betonului nu trebuie sa depaseasca 4%, insa este util sa fie chiar mai redusa. De regula aceasta rasina poate fi aplicata dupa uscarea suprafetei de beton. Totusi, pentru unele lacuri este recomandat sa nu aplicati lacul pe baza de rasina la mai putin de 28 de zile de la amprentarea betonului.
De ce este important sa fie aplicat periodic?
Refacerea periodica a stratului de sigilare a suprafetelor din beton decorativ asigura acestor suprafete prelungirea duratei de utilizare fara reparatii importante. Cu siguranta este mai util, rapid si economic ca suprafata de protectie sa fie refacuta, in comparatie cu reluarea operatiunilor de turnare si amprentare.
Pierderea acestei pelicule de lac sigilat echivaleaza cu expunerea directa la factorii de stres pe care suprafata ii va suporta in fiecare zi, deteriorarea devenind evidenta.
Urmariti cel putin o data pe trimestru, daca nu mai des cand traficul este intens, starea in care se afla lacul de sigilare. Matuirea, prin urmare pierderea luciului chiar daca suprafata este curata, indica cert ca a sosit momentul pentru reaplicarea unui nou strat de lac sigilant. De cele mai multe ori, atunci cand este necesar, pot fi aplicate cele 2 lacuri pentru o sigilare mai buna.
Mod de executie. Principalele etape?
Ordinea lucrarilor ce vor aduce un produs final de calitate este importanta atunci cand se lucreaza la betonul amprentat. Manopera, materialele, consumabilele, sculele si utilajele asociate cu experienta unei echipe specializate, vor aduce negresit multumirea beneficiarului.
Drept urmare, prezentam aici toate operatiunile si manevrele ce sunt incluse atunci cand veti comanda acoperirea unei suprafete cu beton amprentat.
- Identificare si pregatire suprafata - Este esential ca suprafata sa fie clar identificata pentru a estima necesarul de materiale. In pasul secund suprafata este curatata si nivelata daca este necesar. Astfel se obtine un suport de lucru optim pentru turnarea mecanizata si continua a betonului.
- Confectionare si montare cofraj - Cofrajul se confectioneaza la fata locului si i se asigura stabilitatea si etanseitatea. Forma, inaltimea si dimensiunea cofrajului sunt elemente ce pot fi configurate exact asa cum se doreste, respectandu-se insa designul general si accesibilitatea spatiului exterior.
- Montare folie PVC si armatura - Aplicarea foliei PVC este recomandata pentru pastrarea etanseitatii intre sol si stratul de beton. Armatura se dimensioneaza conform cu utilizarea ulterioara a stratului de beton amprentat.
- Turnare mecanizata beton - Este util ca turnarea betonului sa se faca intr-o singura etapa si in regim mecanizat. Nivelarea se realizeaza manual si progresiv.
- Aplicarea de materiale specifice - In functie de solicitare se presara pe toata suprafata colorantul ales si pulberea speciala antilipire pentru matrite.
- Matritarea suprafetei - De la margine, in sensul in care s-a turnat betonul, rand cu rand, sunt aplicate si presate matritele cu modelul ales de beneficiar.
- Timp de asteptare pentru uscare - In coordonare cu reteta de beton ce a fost utilizata si temperatura exterioara, timpul de asteptare pana la uscare porneste de la minim 12 ore.
- Curatarea suprafetei - Toata suprafata va fi curatata prin spalare cu jet de apa sub presiune.
- Sigilarea suprafetei - Este ultima etapa pana la predarea in utilizare. Lacul sigilat pe baza de apa sau rasina se pulverizeaza sau se aplica manual. Se respecta intocmai timpul de uscare definitiva.
Cum se amprenteaza betonul?
Obtinerea de alei din beton amprentat, sau in general oricare alt tip de pavaje care au drept finisaj betonul amprentat, se bazeaza pe doua etape distincte. Ambele trebuiesc realizate prin respectarea unor pasi de lucru, altfel rezultatul nu va fi cel dorit.
Daca in prima etapa sunt realizate lucrarile de pregatire a terenului prin curatare, nivelare, construire cofraj, montare folie PVC, instalare armatura si turnare propriu-zisa a betonului, cea de-a doua etapa este dedicata amprentarii si sigilarii suprafetei.
Etape principale in procesul amprentarii
Iata care sunt pasii ce vor fi parcursi pentru finalizarea unei lucrari de acest tip.
- Aplicare matariale intarire si colorare - Aceste materiale sunt aplicate manual prin imprastiere progresiva. Este vorba despre colorantul intaritor si pulberea impotriva lipirii matritelor.
- Amprentarea suprafetei - Este cea mai importanta etapa deoarece de ea depinde modelul care va aparea in final pe suprafata turnata. Se realizeaza dupa ce betonul este verificat ca are plasticitatea necesara realizarii acestei proceduri. Daca suprafata este prea moale nu va putea sustine greutatea tehnicienilor, iar daca este deja intarit amprentarea va fi irelevanta. Se vor face verificari prin amprentare limitata in mai multe puncte ale suprafetei, iar drept rezultat trebuie sa obtineti o amprenta clara. Adancimea de scufundare maxima a matritei nu trebuie sa depaseasca circa 6 mm. Inainte de startarea amprentarii, tot perimetrul suprafetei trebuie sa fie deja amprentat cu o matrita flexibila pentru a obtine ulterior un model de texturare corect.
- Aplicarea matritelor perimetrale - Tot perimetrul suprafetei aflata in lucru se amprenteaza cu matritele flexibile pe o distanta cuprinsa intre 15 si 30 cm fata de marginea suprafetei. Este o procedura care ajuta la suprapunerea corespunzatoare a matritelor neflexibile si la obtinerea continuitatii modelului si culorii alese.
- Aplicarea succesiva a matritelor - Inceperea amprentarii se face in sensul in care a fost turnat betonul. Se porneste cu amprentarea de la punctul in care a fost turnata prima fasie de beton si se continua pana la punctul in care s-a incheiat turnarea. Se verifica modelul matritelor si se respecta ordinea de asezare pe suprafata. De regula matritele sunt inscriptionate fie numeric, fie alfabetic, pentru a se putea pastra continuitatea modelului. Atat timp cat betonul are plasticitatea ideala, amprentarea se face cu usurinta. Va fi suficient ca dupa aplicarea primului rand de matrite sa se calce pe ele si sa se continue amprentarea. Este important ca fiecare rand de matrite sa fie complet si abia dupa se se continue cu urmatorul rand.
- Aplicarea lacului de sigilare - Cand toata suprafata este amprentata complet, se pregateste ultima etapa. Lacul de sigilare este aplicat fie mecanizat prin pulverizare, fie cu ajutorul unui dispozitiv manual. In lungul perimetrului este necesar ca aplicarea sa se faca cu atentie, cu dispozitive manuale, pentru a cuprinde cat mai bine imbinarea suprafetei cu cofrajul. Pentru darea in utilizare este necesar ca suprafata sa fie perfect uscata. Pentru siguranta este indicat ca suprafata sa nu fie folosita in urmatoarele 24 de ore.
Cum intretinem betonul amprentat?
Betonul ales si pus in opera corespunzator este un produs dur si rezistent in timp, chiar si atunci cand este expus direct la factorii de mediu si utilizare zilnica consistenta. Betonul amprentat se inscrie perfect in aceasta afirmatie si se poate spune ca este unul dintre cele mai rezistente produse ce poate fi folosit ani la rand in conditii exterioare.
Cu toate acestea sunt necesare o serie de precautii in utilizare, precum si aplicarea de metode de intretinere obisnuita si periodica. Prin aceasta practica betonului amprentat ii poate fi prelungita cu multa durata de viata, dar si siguranta si confortul in utilizare.
Este foarte important ca orice suprafata de beton amprentat sa fie protejata fata de substante ce-i pot ataca stratul de sigilare. Sarea, spre exemplu, este una dintre aceste substante, prin urmare nu utilizati sare la dezghetarea suprafetei pe timp de iarna. Lichidele chimice, acizii de orice fel si in special uleiurile auto, trebuie indepartate cat mai curand atunci cand apar situatii de scurgere pe suprafata amprentata.
Principalele 3 metode de intretinere
Cele mai uzuale si simultan usor de realizat metode de intetinere ale betonului amprentat sunt prezentate continuare.
- Curatare periodica - Este cea mai usoara si necostisitoare metoda de intretinere. Prin curatarea periodica a suprafetei pe care este montat betonul amprentat veti tine la distanta depunerile de murdarie si in special solidificarea lor. In aparenta frunzele cazute, praful, particulele de pamant sau nisip aduse de vant, par inofensive pentru o suprafata dura cum este betonul amprentat. In realitate sedimentarea lor contribuie la crearea conditiilor pentru detetiorarea stratului de sigilare, pentru ca ulterior suprafata sa fie afectata in profunzime. In plus, este cu mult mai usor sa maturati, sa aspirati, sau sa indepartati cu o suflanta electrica un strat fin de murdarie, fata de unul deja sedimentat care se deprinde greu.
- Indepartarea petelor - Petele de substante chimice, de noroi, depunerile de orice fel, se vor spala cat mai curand de la producerea lor. Spalarea se poate face doar cu apa proiectata cu presiune, sau pur si simplu cu apa si o perie pentru pardoseala. In cazul petelor grase puteti dilua in apa de spalat un detergent obisnuit si efectul de curatare se va vedea rapid.
- Refacerea sigilarii cu lac protector - In functie de starea de uzura la care a ajuns suprafata betonului amprentat, refacerea lacului de sigilare al suprafetei este strict necesara. In conditii obisnuite de utilizare, relacuirea este indicata la o perioada cuprinsa intre 1 si 2 ani, insa o verificare de specialitate poate da un verdict clar. Lacul de protectie este esential pentru tinerea la distanta a umezelei, protejarea impotriva ciclurilor de inghet - dezghet, dar si a substantelor chimice si abraziunii datorata traficului. Pentru refacerea stratului de protectie la suprafete tranzitate pietonal se utilizeaza lac sigilant pe baza de apa. In cazul aleilor cu beton amprentat care sunt tranzitate de autoturisme, un lac sigilant pe baza de rasina este cel indicat. Este evident ca nivelul costurilor pentru refacerea stratului de protectie sunt mult mai mici in comparatie cu refacerea, sau chiar reconditionarea, unor suprafete deteriorate ireversibil.
De ce sa alegeti acest produs?
Deoarece este mult mai rezistent decat betonul clasic, simplu si mult mai frumos decat pavelele clasice. Pentru ca are nenumarate modele din care puteti alege si puteti concepe un design personalizat in functie de gust. Puteti alege beton amprentat pentru ca este convenabil ca pret si are costuri foarte reduse de intretinere. Are un aspect modern si se imbina perfect cu majoritatea elementelor din mediul exterior.
Oferta in mod gratuit! Fara angajament!
Contactati-ne prin Telefon sau prin e-mail (folosind formularul de mai jos).
Agent comercial: Adrian
Telefon: 0747-877-464
Cereti oferta prin formularul de mai jos.