alei din beton

Cum obtinem alei din beton decorative si moderne?

Tendinta constructiilor individuale in cartiere satelit din jurul oraselor este evidenta si aduce cu sine necesitatea dotarii cu alei din beton.

Fie ca este vorba despre cele din cadrul proprietatii, fie ca sunt necesare pentru acces de proximitate spre proprietate, acesta procedura de amenajare alei curte trebuie respectata pentru a obtine toate beneficiile pe termen lung.

In continuare sunt prezentate cele mai bune solutii si idei pentru constructia de alei beton curte, precum si motivele pentru care merita sa fie alese.

Tipuri de beton recomandate

Scopul principal care conduce la decizia ca merita sa solicitati proiectarea si constructia de alei din beton pentru curte este confortul asociat cu aspectul decorativ.

Desi pare greu de imaginat ca o alee din beton poate deveni o constructie cu design aparte, astazi modelele de alei din beton amprentat sunt foarte simplu de realizat.

La finalizarea proiectului ele ofera un efect estetic deosebit care se va asorta perfect cu stilul proprietatii. In plus, finisajul se poate alege in asa fel incat asemanarea sa fie identica cu materiale scumpe si greu de pus in opera cum sunt piatra de rau, marmura, lemnul masiv, granitul, etc.

Toate cele anuntate anterior sunt simplu de primit in scruta vreme de la lasarea in executie a proiectului si constructiei in sine.

De retinut ca lucrarile trebuie executate in regim profesionist, fiind coordonate de centrala pentru turnarea de alei din beton.

Beton amprentat

Se poate afirma cert ca betonul simplu turnat sub forma de alei din beton capata noblete imediat ce trece prin etapele de lucru care conduc la finalizarea de alei din beton amprentat.

Betonul amprentat este o metoda noua care a captat atentia designerilor si tot mai multi clienti solicita turnarea de alei de beton ce este prelucrat prin metoda de amprentare.

Inainte de a alege modelul dorit verificati cu multa atentie traseul pe care doriti sa fie construita aleea pentru a capta pe tot parcursul sau punctele de interes ale proprietatii.

Conlucrati cu arhitectul si alegeti cea mai buna varianta de model si nuanta a culorii de amprentare pentru ca produsul este foarte durabil si il veti folosi ani la rand.

alee beton amprentat

Beton dezactivat

In functie de panta pe care o are terenul pe care interionati sa construiti alei din beton, solicitati echipei din centrala pentru turnat alei in curte o solutie pentru a maximiza aderanta in timp ce le parcurgeti pietonal sau cu autoturismul.

Gratie tehnologiei de turnare si finisare se pot obtine alei din beton dezactivat care au functie de necesitati diferite niveluri de aderenta.

Chiar daca veti fi lipsiti de gradul superior al partii estetice, veti primi la schimb cu mult mai multa siguranta in utilizare in special in anotimpul rece.

alee beton dezactivat

Betonul clasic (simplu)

Datele dimensionale pentru alei de beton, sau tipul acestora nu exclud participarea la operatiunea de constructie a unei echipe profesioniste care prepara si realizeaza turnarea continua pentru sape sau dale din beton clasic.

Exista suficiente retete beton pentru alei care se pot pregati in functie de specificul tehnic si practic al fiecarei lucrari. Cu manopera proprie este dificil sa estimati corect proportiile, cu atat mai mult sa executati lucrari complete pana la darea in folosire.

O estimare corecta este egala cu utilizarea unor alei din beton pentru o perioada foarte mare de timp, fara deteriorarea lor prematura.

alee beton simplu

Cereti oferta de pret, gratuit!

Avantaje

Cand intalnim alei din beton decorativ suntem pe loc atrasi de calitatea si estetica lor.

Pentru o perioada lunga de timp aceasta metoda de finisare a betonului va ramane cea mai apreciata in domeniu in comparatie cu versiunea de alei formate din pavele montate sau beton simplu turnat.

Seria de avantaje este expusa in lista ce urmeaza:

 • Concepere si executie simpla pentru orice forma
 • Paleta mare de finisaje si nuante de culoare
 • Asortate personalizata cu mediul
 • Durata de folosire net superioara
 • Darea in folosire in timp scurt
 • Economie pe toate planurile
 • Curatare simpla si rapida
 • Accesibile indiferent de sezon

Etape executie

Un proiect ce are drept realizare alei din beton, indiferent de forma finisajelor care se executa, va fi corect estimat si pus in opera de centrala pentru turnat alei din beton.

Este singura varianta care va avea drept consecinta utilizarea pe durata mare de timp a produsului si aducerea unui aport estetic deosebit pentru spatiul exterior al proprietatii.

Cereti si urmariti ca etapele urmatoare sa fie realizate cu precizie:

 • Delimitarea clara a spatiului de lucru
 • Pegatire loc prin curatare si nivelare
 • Instalare si verificare cofraj
 • Alegere reteta corespunzatoare pentru beton de alee
 • Livrare si turnare mecanizata
 • Uniformizare prin nivelare / vibrare la grosime mare
 • Etape de finisare si sigilare suprafata conform proiect
 • Spalare cu jet de apa si curatenie santier
 • Dare in folosire si explicatii pentru intretinere
alee beton pentru intrare in curte

Grosimea unei alei din beton

Lucrabilitatea betonului este recunoscuta, insa acest material de constructie impune norme de preparare, livrare, turnare, finisare si dare in folosinta ce trebuiesc obligatoriu bifte chiar si atunci cand se executa alei din beton.

Una dintre conditii este deosebita pentru ca sta la baza rezistentei pentru oricare modele de alei in curte veti alege. Este vorba despre grosimea stratului de beton care va fi turnat continuu in regim mecanizat.

Ca atare daca optati pentru alei de tip pietonal, grosimea stratului ce va fi intins, indiferent de lungimea sau latimea sa, trebuie sa fie cuprinsa intre 8 si 10 cm.

Nu turnati mai mult de valoarea maxima pentru ca va fi risipa de materiale si costuri inutile.

Daca va sunt necesare alei din beton, amprentat sau dezactivat, pentru accesarea lor cu autoturismul, atunci este clar ca aveti nevoie de o grosime suplimentara.

Minimum acceptat sunt 10 cm, insa se poate plusa pana la 15 cm in special cand utilizarea aleii se va face cu tonaj mare, sau pe teren in panta.

Cea mai convenabila reteta beton pentru alei, indiferent de grosime, este cea indentificata prin codul B250. Este o reteta echilibrata ce este recomandata chiar de centrala pentru turnarea de alei in curte.

Dincolo de aceste precizari, orice fel de abatere, de la reteta, de la turnarea mecanizata continua, de la grosimea stratului pentru alei curte, conduce in scurt timp la deteriorari ale stratului turnat.

cale de acces in curte

Modele de alei recomandate pentru curte

Oricine doreste ca proprietatea privata sa fie usor accesibila, sigura pentru tranzitare spre si dinspre strada si simultan estetica in concordanta cu apectul general al proiectului casei.

Daca inca nu detineti alei din beton pietonale, sau o alee din beton pentru intrarea spre garaj, acum este usor de gasit o solutie intre variantele propuse de centrala de turnarea aleilor in curte.

Cel mai special proiect va ramane cel care va aduce in curtea casei alei din beton amprentat.

Calitatea lucrarilor vor desavarsi un produs atat de autentic ca finisaj incat cu mare greutate se va putea face deosebirea intre o alee placata cu piatra de rau sau granit si o alee din beton pe care s-a aplicat procedesul de amprentare.

Durabilitatea este cuvant de ordine, iar esteticul este bonusul pe care il veti primi dupa terminarea lucrarilor.

Aceleasi beneficii le veti receptiona si cand alegeti varianta de alei din beton dezactivat.

Gratie tehnologiei rezultatul il veti recunoaste de fiecare data cand veti parca masina in garaj. Priza pneurilor pe alei din beton dezactivat nu poate fi obtinuta in nicio alta varianta de drum de accces.

Concluzie

Personalizarea spatiilor rezidentiale la exterior joaca un rol dublu. In primul rand este vorba despre rolul practic prin care zonele terenului disponibil pot fi accesate pracurgand in siguranta alei din beton amprentat pentru trafic pietonal, sau alei din beton dezactivat pentru trafic auto.

In al doilea rand este vorba despre rolul estetic deosebit cu care vor suplimenta designul general al proprietatii.

Oricare dintre aceste variante sunt disponibile pentru a fi realizate in maniera profesionala de catre echipa de constructori de la centrala pentru turnarea aleilor in curtea dumneavoastra.