Beton slefuit. Definitie – Caracteristici – Utilizari.

Slefuirea unui material indica faptul ca suprafata sa va deveni extrem de fina si lucioasa, conferindu-i un aspect estetic deosebit. Cu toate ca betonul este un material de constructie dur, exista tehnologie pusa la punct prin care suprafata sapelor din beton pot fi aduse la o cota de finisare exceptionala.

Astfel va rezulta un beton slefuit cu proprietati ce-l fac utilizabil in multe domenii de activitate.

Definitie beton slefuit

Betonul slefuit se incadreaza perfect in categoria produselor de constructie decorative.

Aceasta caracteristica este datorata etapelor de slefuire beton prin care in final se va da in utilizare o pardoseala decorativa cu proprietati superioare in comparatie cu alte produse asemanatoare.

Textura rezultata dupa slefuirea betonului intarit va fi similara cu cea a marmurei, lucru care aduce cu sine o crestere semnificativa a aspectului decorativ al incaperilor, sau chiar a spatiilor exterioare unde este utilizat.

In plus, datorita posibilitatii de alegere a culorii preferate, asortarea cromatica a suprafetelor de pardoseala rezultata dupa slefuire beton intarit va fi excelenta.

slefuire beton

Caracteristici

O suprafata din beton slefuit este capabila sa ofere utilizatorilor caracteristici net superioare care se mentin neschimbate in timp.

Gratie tehnologiei de slefuire sapa beton suprafata obtinuta va pastra nealterata culoarea ca se incorporeaza in pasta de beton turnata.

Aspectul matasos al suprafetei sporeste luminozitatea incaperilor si le confera un permanent aer de curatenie proaspat facuta.

Optand pentru metoda de slefuire pardoseala beton primiti un set de caracteristici speciale pe care le prezentam in continuare:

 • Gama variata de utilizare rezidentiala, comerciala, industriala.
 • Rezistenta deosebita atat la interior, cat si la exterior.
 • Rezistent la abraziune si uzura zilnica.
 • Aspect uniform, lucios si curat.
 • Rezistenta impecabila la pete si murdarie.
 • Ideal pentru locatii in care curatenia este esentiala.
 • Personalizabil cromatic in functie de designul predominant.
 • Personalizabil pe sectiuni in cadrul aceleiasi suprafete.
 • Efort si consum financiar minime pentru intretinere.
alee din beton slefuit

Cum se obtine?

Pentru a obtine beton slefuit este necesara aducerea laolalta atat a tehnologiei de prelucrare, precum si a materialului care va deveni suport de lucru. Prin urmare totul porneste de la turnarea unei retete speciale de beton ce trebuie comandata la statia pentru betoane.

Este de preferat sa optati pentru o lucrare profesionala completa. Acest lucru inseamna ca incepand cu prepararea retetei pentru beton slefuit, continuand cu punerea sa in opera si terminand cu aplicarea etapelor de slefuire a betonului, toate sa fie exexutate de catre echipe specializate.

Este de retinut ca in lipsa continuitatii punerii in opera si a finisarii omogene este posibil ca nuantele de culoare sa difere de la o suprafata la alta. Betonul turnat care urmeaza sa treaca prin procedurile de slefuire beton intarit trebuie sa fie tratat cu produse de sigilare cu cel putin 15 zile inainte de slefuire beton.

Prezentam in continuare etapele de lucru in urma carora veti primi in utilizare pe termen lung suprafata dorita din beton slefuit.

 • Turnarea sapei – Se realizeaza mecanizat si continuu pana la umplerea completa a suprafetei. Reteta de beton utilizata este preparata in statia de betoane. Nivelarea se executa cu respectarea indicatiilor din proiect.
 • Slefuirea dura – Operatiunea de slefuire sapa beton se face cu dispozitive electromecanice speciale. Se actioneaza cu discuri diamantate cu forme speciale care vor indeparta stratul superior si alte resturi de adezivi. Este denumita si etapa grosiera de slefuire beton intarit.
 • Curatarea suprafetei – Dupa prima slefuire toata suprafata este curatata prin aspirare. Se insista pentru indepartarea cat mai buna a prafului si resturilor ce sunt dizlocate in etapa anterioara.
 • Slefuirea fina – Se actioneaza cu acelasi utilaj mecanizat de slefuire beton pentru aducerea suprafetei la un nivel de finisare cat mai apropiat de cerinta finala. De aceasta data sunt utilizate discuri de slefuire cu granulatie superioara. Se urmareste obtinerea unei suprafate de beton slefuit cat mai netede si uniforme ca finisaj. Si aceasta etapa este urmata de secventa de aspirare amanuntita.
 • Slefuirea finala – Consta in definitivarea procedurilor de slefuire beton prin utilizarea unor discuri cu granulatie diferita. Aceasta granulatie poate sa ajunga pana la valoarea de 3000, foarte fina, pentru a se obtine un produs cu finisaj impecabil.
 • Curatarea finala – Daca s-a actionat pentru slefuirea betonului in varianta umeda, atunci se acorda atentie pentru a se indeparta absolut toate rezidurile care rezulta.
 • Protejarea suprafetei – Este ultima etapa dupa care o suprafata din beton slefuit poate fi predata pentru utilizare. Se va aplica o procedura de tratare a suprafetei pentru a-i conferi proprietati oleofobe si hidrofobe. Astfel noua pardoseala din beton slefuit va deveni rezistenta la patarea cu apa sau uleiuri. Se utilizeaza produse specializate de tip polimeri modificati. Suplimentar, asa cum cere beneficiarul, suprafata de beton slefuit poate fi tratata in plus cu silicati de litiu modificati. Aceasta solutie va forma o pelicula cu rol decisiv pentru intarirea acestor pardoseli, inclusiv impermeabilizare.
terasa in beton slefuit

Domenii de utilizare

Tinand cont de caracteristicile de rezistenta deosebita si de efectul cromatic si estetic care se pot integra in oricare tip de amenajare interioara sau exterioara, cu pardoseli din beton slefuit succesul pe termen lung este garantat.

Aveti in continuare cateva dintre locatiile si domeniile de activitate in care merita sa optati pentru procedeul profesional de slefuire pardoseala beton.

 • Pardoseala pentru spatii rezidentiale la interior sau exterior.
 • Pardoseala pentru terase si alei comerciale.
 • Pardoseala pentru spatii de hoteluri, restaurante, centre culturale.
 • Pardoseala pentru spatii de tranzit si comerciale in transporturi.
 • Pardoseala pentru comert in magazine sau mall-uri.

De ce sa il alegeti?

Betoanele speciale cu efect decorativ sunt tot mai cautate si apreciate. Din acest motiv tehnologia prin care slefuirea betonului ofera un produs cu specificatii deosebite in plan estetic si pentru utilizare indelungata, reprezinta motivul principal pentru care merita sa il alegeti.

Ramane evident ca lista operatiunilor de punere in opera este complexa, ca atare lucrarile trebuie sa fie executate de un operator profesionist.

Pretul acestui produs se va calcula in functie de suprafata care trebuie acoperita, dar si in functie de alti factori sau cerinte specifice ale utilizatorului ce vor fi expuse la fata locului.

Pentru aceste motive si pentru a primi o oferta reala de pret va rugam sa ne contactati. Un consultant va prelua solicitarea dumneavoastra si veti primi in scurt timp un pret pentru slefuire pardoseala beton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *