Pret m3 beton. Cat costa o cifa cu beton?

Avand in vedere ca betonul este un material de constructie ce este utilizat in cantitate insemnata in cadrul unui proiect, pret m3 beton este important pentru beneficiarul final. Deplasarea volumului de beton solicitat pentru turnare necesita o corelare perfecta intre momentul producerii sale in centrala pentru betoane si turnarea efectiva.

Calcul pret cifa cu beton

Autovehiculul cifa pentru transportul betonului este utilajul care permite livrarea in conditii optime de turnare a betonului, prin urmare se poate discuta, in general, despre pretul unei cife cu beton.

Pentru a afla o valoare cat mai apropiata de cea pe care o veti achita, urmariti setul de criterii care definesc pretul betonului comandat:

  • Pret beton calculat in functie de reteta betonului.
  • Costul de livrare beton cu cifa, in perimetrul limita indicat de statia de betoane.
  • Costul de transport al betonului cu cifa, dincolo de perimetrul statiei de betoane.
  • Cost suplimentar pentru acces cu masini de tonaj greu in zone protejate.

Costurile finale ocazionate de livrarea si turnarea mecanizata in santier a betonului pentru constructii este disponibil la fiecare solicitare a dirigintelui de santier. Statia de betone cea mai apropiata anunta daca poate sustine proiectul dumneavoatra si va oferi rapid o cotatie de pret pentru m3 de beton.

calcul pret cifa cu beton

Care este pretul unui metru cub de beton?

Fiecare proiect de constructie care este conceput cu structura din beton ofera beneficiarului durabilitate extinsa in timp si posibilitati de incarcare a structurii asa cum este necesar.

Majoritatea cladirilor rezidentiale, comerciale sau industriale includ betonul armat ca modalitate de sustinere a intregii cladiri, reusindu-se astfel proiectarea pe spatii extinse in plan orizontal si vertical.

Ponderea costurilor cu betonul incarcat intr-o constructie este de luat in considerare, asa cum ponderea manoperei care se executa este un element de cost important. Prin urmare pornind de la un pret beton brut puteti estima care vor fi costurile cu manopera de punere in opera, rapotat la intinderea constructiei.

Pentru o informare sigura inaintati o solicitare de oferta pentru pretul unui mc (metru cub) de beton, aratand codul de reteta de care aveti nevoie.

Cu aceasta ocazie veti afla ca pret m3 de beton difera de la o un tip de beton la altul, lucru care este de inteles pentru ca in compozitia prelucrata in statia de betone sunt amestecate diferite tipuri de agregate, ciment, lianti si alte materiale conform retetei si destinatiei utilizarii betonului.

Cu siguranta ca va exista o diferenta de pret pentru un metru cub de beton care va fi turnat la stalpii sau centura casei, fata de aceeasi cantitate de beton ce va fi utilizata pentru realizarea unei sape pentru garaj.

Pret m3 in functie de reteta betonului

O sinteza cu valori orientative ale preturilor ce sunt practicate de statiile de preparare a betoanelor, in functie de tipul betonului si livrare a acestuia cu cifa, este prezentata in lista urmatoare:

  • Beton tip B150 – incadrabil in clasa C8/10 = 220 lei
  • Beton tip B200 – incadrabil in clasa C12/25 = 225 lei
  • Beton tip B250 – incadrabil in clasa C16/20 = 230 lei
  • Beton tip B350 – incadrabil in clasa C20/25 = 240 lei
  • Beton tip B400 – incadrabil in clasa C25/30 = 250 lei

Cele mai multe dintre statiile de preparat beton vor include in preturile medii aratate mai sus si livrare mecanizata in santier.

Retineti ca fiecare producator de betoane are politica proprie in stabilirea ariei de livrare. Acest lucru inseamna ca pret transport beton se poate adauga la pretul unui m3 de beton in functie de distanta pana la santier.

Tinand cont de aceste informatii veti sti suficient de exact care va fi pret cifa beton si astfel in functie de cantitatea necesara vor rezulta costurile pentru acest material. Mai multe detalii despre pret transport beton sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Statii de beton recomandate

Statie de betonZona de lucruNumar telefon
HolcimBucuresti

Detineti o statie de beton? Contactati-ne pentru a va adauga in tabelul nostru.

pret m3 in functie de reteta beton

Costuri de transport beton de la statie pana la santier

Atat timp cat proiectul constructiei arata clar ce tipuri de betoane sunt necesare si cantitatea pentru fiecare dintre acestea, ramane doar sa fie discutat direct cu statia de preparare a betoanelor care sunt costurile totale.

Daca pentru varianta de reteta avem deja cifre medii in legatura cu pret beton, este evident ca singura variabila ramane distanta dintre statia de betoane si santier.

O distanta care este cuprinsa intre 10 si 15 km pana la punctul de livrare poate fi considerata rezonabila de cele mai multe dintre statii. Costurile aferente livrarii in limita acestei distante sunt de regula incluse in pret m3 beton anuntat de statia de preparare.

Daca aceasta distanta este depasita, taxarea se face pe fiecare kilometru parcurs suplimentar, iar pretul poate sa varieze intre 5 si 10 lei / km.

Ultimul criteriu ce va fi luat in calcul cand primiti pretul unui m3 de beton este cel legat de caracteristicile locatiei. Aici intervine calitatea drumului si, de cele mai multe ori in interiorul localitatilor, ncesitatea achitarii unei taxe locale in legatura cu permiterea accesului de autovehicule cu tonaj si gabarit depasit.

Avand in vedere ca o cifa plina la capacitate cu un beton greu poate sa atinga si 10 tone, este de inteles ca in cazul drumurilor impracticabile din diferite motive, va puteti confrunta cu un refuz al statiei de a prelua comanda dumneavoastra.

Care este capacitatea medie a unei cife? (in metri cubi)

Avand in vedere pret beton / metru cub pe care deja il puteti estima, sunteti interesati cate transporturi vor fi necesare in functie de cantitatea necesara. Este asadar de aflat care este capacitatea medie a unei cife care transporta beton.

Fiecare tip de cifa detine o capaciate in metri cubi, adica volumul calculat al recipientului cu care se face transportul. In medie aceasta capacitate este de 10 m3, insa este foarte posibil ca acest volum sa nu fie intotdeauna umplut.

Motivul este elucidat prin faptul ca greutatea unor retete din beton este foarte ridicata. La o incarcare maxima cu astfel de betoane, greutatea totala a autovehicului si a sarcinii incarcate ar depasi usor 40 de tone.

Drept urmare, densitatea betonului solicitat determina numarul de livari cu cifa si se va transfera in pret beton platit pentru necesarul santierului. Puteti solicita statiei de betone informatii din fisa tehnologica a retetei de beton, cu referire la greutatea unui metru cub.

De ce sa alegi betonul preparat la centrala?

Operatiunile profesionale sunt intotdeauna preferabile celor realizate cu resurse proprii. Cand vorbim despre o constructie civila, reglemetarile sunt stricte si nu poate fi vorba despre amatorism. Solutiile de lucru profesionale nu doar ca respecta aceste reguli, dar vor genera lucrari finalizate de calitate si care ofera siguranta in exploatare pe termen lung.

Timpul de executie ramane in limite rezonabile, calitatea materialelor este verificata, retetele de preparare sunt monitorizate computerizat. Livrarile vor fi facute in timp util in asa fel incat betonul sa fie lucrabil si sa-si pastreze parametri de functionalitate conform retetei.

La finalizarea lucrarilor veti fi multumiti de pret beton platit pentru ca rezultatele sunt de fiecare data cele mai bune in legatura cu stabilitatea si durabilitatea oricarei structuri ce include beton turnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *