Cati metri patrati acopera un metru cub de beton? Convertor online.

Necesarul de beton preparat la statia pentru betoane este o informatie importanta cand aveti de realizat un produs ce are la baza acest material. Totul porneste de la intrebarea „Cati metri patrati acopera un metru cub de beton?”. Pentru a raspunde la aceasta intrebare este necesar sa stim cu exactitate care este volumul pe care dorim sa-l umplem printr-o turnare continua de beton.

Volumul necesar pentru un produs din beton, fie ca este o sapa pentru alee, sau o placa din beton pentru fundatie, reprezinta cantitatea de material care va umple un spatiu ce are trei dimensiuni: lungime (L), latime (l) si inaltime (h).

Prin inmultirea acestor dimensiuni, adica L x l x h, vom afla volumul ce poate fi incarcat in spatiul delimitat de un cofraj. Este adevarat ca atunci cand cofrajul este armat, volumul armaturii poate fi scazut din volumul total care rezulta din calculul initial.

Prin urmare, un metru cub de beton va putea sa acopere suprafete diferite exprimate in metri patrati pentru ca rezultatul este conditionat de inaltimea acestor suprafete. Motivul este ca insasi notiunea de metru cub se bazeaza pe o formula care necesita trei marimi asemanatoare ca unitate de masura.

Care este formula de calcul?

Formula de calcul pentru necesarul de beton in functie de cele trei dimensiuni trebuie sa tine cont de aducerea la acelasi unitate de masura a valorilor masuratorilor pe care le realizati.

Cu alte cuvinte vor intra in formula de calcul dimensiune exprimate in metri. Avand in vedere ca suntem interesati sa aflam cati metri patrati are un metru cub de beton si ca de regula inaltimea de turnare a betonului (h) este exprimata in centimetri, este necesara, urmatoarea transformare.

Daca dorim o sapa cu inaltimea de 15 cm, atunci inaltimea sa exprimata in metri va fi de 0,15 m. Aceasta este valoarea care va intra in calcul.

De aici calculul este simplu si se rezuma la aflarea valorii dupa formula V = L x l x h.

Convertor metri patrati in mc

Va recomandam sa analizati lista noastra cu clase de beton pentru a alege o formula corecta pentru proiectul dumneavoastra.

Cati metri patrati are un metru cub de beton?

Pentru ca acum stim ca inaltimea sapei va conditiona suprafata ce poate fi acoperita cu un metru cub de beton, prezentam un calcul din care reiese ca 1 metru cub de beton poate sa acopere o suprafata de 10 metri patrati daca inaltimea sapei este de 10 centimetri.

Drept rezultat veti obtine o sapa cu lungimea de 10 metri si latimea de 1 metru.

Formula arata astfel: 10 m x 1 m x 0,1 m = 1 metru cub

Calcul metri cubi de beton in functie de suprafata in m2

Pentru oricare produs care rezulta din beton turnat, este esential sa-i cunoasteti cu precizie cele trei dimensiuni finale. La fel de important este ca dimensiunile in centimetri sa le transformati in valori exprimate in metri.

Orice dimensiune in centimetri va fi impartita la 100. Spre exemplu o dimensiune de 25 de centimetri va deveni 0,25 metri pentru a putea afla cati metri patrati veti putea acoperi cu un metru cub de beton.

Pentru exemplificare vom calcula cati metri cubi de beton sunt necesari pentru a acoperi un suprafata de 25 de metri lungime cu latimea de 1,5 metri si grosimea de 15 centimetri.

Primul calcul este tranformarea celor 15 centrimetri in metri.

Formula este: 15 cm / 100 = 0,15 m.

In continuare formula de calcul va fi: 25 m x 1,5 m x 0,15 m = 5,625 metri cubi.

Pentru simplificarea calculului va punem la dispozitie un convertor online care va ajuta simplu si rapid sa realizati aceste calcule si desigur sa aveti un rezultat corect la intrebarea „Cati metri patrati are un metru cub de beton?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *